PESKOV OTKRIO TAJNU AMERIKANACA: Planiraju da se vrate u Rusiju

Autor: Republika

Svet

12.06.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ruskog predsednika obnarodovao da kompanije iz Amerike i Evrope planiraju da se vrate na rusko tržište.

PESKOV OTKRIO TAJNU AMERIKANACA: Planiraju da se vrate u Rusiju

Foto: AP/S. KARPUKHIN

Kada je krenula ruska agresija na Ukrajinu mnoge kompanije koje su dobro poslovale u Rusiji i ostvarivale milionske profite rešile su da se povuku.

Među prvima su to uradili prepoznatljivi lanci hrane poput Mekdonaldsa, lanaca kafića poput Starbaksa, a i velike tehnološke kompanije poput Fejsbuka i Netfliksa.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov otkrio je da mnoge kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se što pre vrate na rusko tržište.

- Postoje odluke pojedinačnih vlada, postoji odluka Evropske unije kao integracione asocijacije, postoji direktiva za sve vazale iz Sjedinjenih Američkih Država. Ali, mnoge kompanije iz SAD i Evrope, kao što znamo, nažalost su prinuđene sada da čekaju - rekao je Peskov u intervjuu za TAS S.

Kompanije koje su do sada napustile rusko tržište podržavši sankcije protiv Rusije su i iz automobilske industrije, poput Forda i Tojote, iz energetskog sektora poput Šela i Total Enerdžisa, kao i iz finansijskog sektora - Viza i Masterkard.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vesna

12.06.2022 08:58

Ne treba ih pustiti da nesto neplate.Da plate povracaj u oredjasnje stanje.Da se zna ko je gazda. A onda to ispratiti medijski da se zna i to svi u svetu, ko od svog hezika pravi lopatu.

Odgovori 15 1
Ded

12.06.2022 13:33

Nema vraćanja!

Odgovori 10 0