Šta se menja u odnosima Beograda i Moskve posle otkazivanja posete Lavrova?! Oglasili se iz Kremlja, ovo je odgovor na goruće pitanje

Autor:

Vesti

07.06.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkazivanje zvanične posete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Beogradu i dalje je jedna od centralnih tema u toj zemlji.

Šta se menja u odnosima Beograda i Moskve posle otkazivanja posete Lavrova?! Oglasili se iz Kremlja, ovo je odgovor na goruće pitanje

Foto: Tanjug/AP

Ovim povodom oglasio se i Kremlj, konkretno Dmitrij Peskov koji je ocenio da otkazivanje posete neće bitno uticati na odnose Beograda i Moksve.

- Zatvaranje neba od strane jednog broja zemalja za avion ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova na putu ka Srbiji pomeriće raspored susreta, ali neće značajno uticati na odnose - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Naravno, ovakvi neprijateljski postupci prema našoj zemlji i našim visokim funkcionerima ne mogu da izazovu veće probleme, ali mogu dovesti do toga da se rasporedi nekih razgovora pomere - dodao je Peskov.

On je podvukao da ovaj događaj neće uticati na odnos Rusije sa prijateljskim zemljama, kao što je Srbija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

Prethodno je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za medije rekao da je situacija sa posetom Srbiji "nezamisliva".

- Desilo se nešto nezamislivo. Suverenoj državi je oduzeto pravo na ostvarivanje spoljne politike. Blokirana je međunarodna delatnost Srbije na ruskom pravcu - rekao je Lavrov.

Lavrov je istakao da je srpskom Ministarstvu spoljnih poslova upućen poziv da poseti Moskvu u bliskoj budućnosti.

Podsećamo, dolazak ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u Beograd otkazan je nakon što su zemlje u okolini Srbije zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading