PRVI REZULTATI IZBORA U FRANCUSKOJ! Francuzi iz udaljenih delova zemlje ZA LE PENOVU!

Autor:

Svet

24.04.2022

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Francuske biraju između Emanuela Makrona i Marin Le Pen.

PRVI REZULTATI IZBORA U FRANCUSKOJ! Francuzi iz udaljenih delova zemlje ZA LE PENOVU!

Foto: Tanjug/AP

Prema prvim informacijama, Marin Le Pen je ubedljivo pobedila na prekomorskim teritorijama.

Na osrtvima Martinik i Gvadelup, kao i u Francuskoj Gvajani, gde je glasanje završeno, Le Pen je ubedljivo pobedila Makrona, prema izvorima javnog servisa RTBF, belgijske radio-televizije francuske zajednice. Iste rezultate je preneo i belgijski list "Le Soir".

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njihovim saznanjima, kandidatkinja Nacionalnog fronta je dobila 60,7% glasova u Francuskoj Gvajani, 69,6% glasova na Gvadelupeu i 60,9% glasova na Martiniku. U Francuskoj Polineziji, s druge strane, vodi Makron sa 51,8 odsto glasova.

Makron je u Francuskoj Gvajani osvojio 39,3 odsto glasova, na Gvadelupeu 30,4 a na Martiniku 39,13 odsto.

Rezultati su u oštroj suprotnosti sa onima iz 2017: u Francuskoj Gvajani, Emanuel Makron je tada dobio 65% glasova, 75% na Gvadelupeu i 77,5% na Martiniku.

Foto: Tanjug/AP

 

U ovim francuskim prekomorskim teritorijama, gde su stanovnici velikom većinom glasali u prvom krugu za lidera levičarskog pokreta Nepotčinjena Francuska, Žan-Lika Melanšona, koji je bio treći u prvom krugu, čini se da su glasači u drugom krugu bili naklonjeniji kandidatkinji Nacionalnog fronta. Stoga se čini da su se glasači Melanšona odlučili za krajnju desnicu, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading