SVETSKI PRVAK SUROVO UDARIO NA PUTINA! Optužio ruskog lidera da vrši GENOCID, a na meti su i NATO i Bajden!

Autor: Republika

Svet

04.03.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši svetski šahovski šampion Gari Kasparov nije štedeo reči govoreći o dešavanjima u Ukrajini i onome što radi predsednik Rusije Vladimir Putin.

SVETSKI PRVAK SUROVO UDARIO NA PUTINA! Optužio ruskog lidera da vrši GENOCID, a na meti su i NATO i Bajden!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Gari Kasparov, nekadašnji prvak sveta u šahu, koji se potom oprobao u politici brutalno je napao predsednika Rusije Vladimira Putina zbog agresije prema Rusiji.

Kasparov, koji je 2007. čak najavio da će biti protivkandidat Putinu na predsedničkim izborima, ali se kasnije zbog "logističkih problema" povukao, osuo je drvlje i kamenje na ruskog lidera.

- Svedoci smo, bukvalno gledajući uživo, kako Putin vrši genocid u Ukrajini dok najmoćniji vojni savez u istoriji stoji po strani. Nemoguće je ne biti emotivan, ali budimo racionalni i svoj bes usmerimo na činjenice. Nijedan sporazum ne zabranjuje NATO da se bori za odbranu u Ukrajini. Mnogi kažu da je to izbor zasnovan na riziku da Putin krene u nuklearni rat - napisao je Kasparov na Tviteru i dodao:

- Ovo je već treći svetski rat. Putin je to davno započeo, a Ukrajina je samo trenutni front. On će ionako eskalirati, a još je verovatnije ako uspe da uništi Ukrajinu jer ste ga ponovo ubedili da ga nećete zaustaviti iako ste mogli. Bajden i drugi insistiraju da bi NATO uzvratio ako Putin napadne baltičke članice. Gledajući Ukrajinu, uopšte nisam siguran u to, a neće biti ni Putin. Ako se računa o nuklearnom riziku, Estonija se ne razlikuje od Ukrajine. Nemojte reći "Putin nikada ne bi" - poručio je Kasparov između ostalog.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gari Kasparov nije štedeo reči o Putinu

Na kraju je istakao da je sve počelo 2014.

- Ako ovo zvuči poznato, to je isti argument iz 2014. godine, kada je Putin napao Ukrajinu i anektirao Krim. Bilo je previše rizično zaustaviti ga, rečeno mi je, dok sam molio za intervenciju i upozorio da se tu nikada neće zaustaviti. Evo nas, sa bombama koje padaju. Putin se zaklinje da će istrebiti Ukrajince dok gledamo. Ukrajina nije učinila ništa loše nego je pokušala da se pridruži demokratskom svetu koji sada svedoči zločinima protiv čovečnosti u realnom vremenu - zaključio je Kasparov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Putin

04.03.2022 09:02

Bravo Kasparove !

Odgovori 5 24
Vlada

04.03.2022 09:37

Kasparov razočarao šahiste.

Odgovori 18 7
Oslobodilac

04.03.2022 11:36

BRAVO PRAVI NACISTICKI KOMENTAR DONBAS KRAJINY KRAVICE MOGU DA SE ZAPALI J KJUDI POBIJU VRSIOCI TIH GENOCIDNIH RADNJI KAD DOBIJU RETERN PLACU I ONI KOJI SU NACISTI NAZIVAJU NACISTIMA OND KOJI UZVRACAJU OVO JE DOJAZ DY SU HITLERA STVORILI ANGLOSKSONCI IKITI GOVNA

Odgovori 16 6
pera

04.03.2022 13:30

Ovako komentarišu samo nacisti. budi covek i kaži šta su radili Ukrajinci sa tvojim narodom. Mucili su ih gore nego nacisti.

Odgovori 19 5