SAČEKUŠA ZA PUTINOV "BALTIK LIDER"! Detalji drame u Lamanšu, evo šta je pozadina svega! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do dramatičnog razvoja događaja došlo je u trenutku krize u Ukrajini, pa se veruje da taj incident ima veze sa zapadnim udarom na Rusku Federaciju.

SAČEKUŠA ZA PUTINOV "BALTIK LIDER"! Detalji drame u Lamanšu, evo šta je pozadina svega! (FOTO)

Foto: Profimedia

Ruska mornarica, Ilustracija

U kanalu Lamanš zadržan je ruski brod, javlja "Frans pres", pozivajući se na pomorsku prefekturu Francuske. Ruska ambasada u Francuskoj potvrdila je ovu informaciju.

"Ambasada je primila hitan poziv od kapetana ruskog teretnog broda tokom koga je on saopštio da su francuske vlasti zadržale plovilo u Lamanšu", saopšteno je iz ambasade.

Kako je precizirano, konzularno odeljenje ambasade odmah je stupilo u kontakt sa francuskim vlastima kako bi se dobilo objašnjenje.

 

 

Prema navodima "Frans presa", ruski brod je prevozio automobile u Sankt Peterburg, a trenutno je preusmeren u Bulonj na Moru u departmanu Pa de Kale.

Mediji pišu da je reč o komercijalnom brodu. Carinska služba ga je presrela u noći između petka i subote. Pretpostavlja se da pripada ruskoj kompaniji protiv koje je EU uvela sankcije.

 

 

Sva dešavanja oko sukoba Rusije i Ukrajine pratite u BLOGU UŽIVO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading