DECA I BABE PUCAĆE NA PUTINOVE VOJNIKE! Evo kako se ukrajinska vojska sprema za rat dok Britanija tvrdi: MASAKR NAM PRETI VIŠE NEGO IKAD U POSLEDNJIH 70 GODINA!

Autor: Republika

Svet

14.02.2022

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuće scene iz Ukrajine obišle su svet, a na njima se vidi kako i starice koriste "kalašnjikove" ne bi li bile spremne za navodnu rusku invaziju.

DECA I BABE PUCAĆE NA PUTINOVE VOJNIKE! Evo kako se ukrajinska vojska sprema za rat dok Britanija tvrdi: MASAKR NAM PRETI VIŠE NEGO IKAD U POSLEDNJIH 70 GODINA!

Foto: Tanjug/AP

Zastrašujuće scene vojnih obuka staraca i dece u Ukrajini

Ukrajinci se svim sredstvima spremaju za rat neslućenih razmera sa armijom Ruske Federacije, pokazale su fotografije i snimci iz bivše republike republike SSSR na kojima se vidi kako se za potencijalne sukobe obučavaju i najmlađi, ali i oni najstariji. 

Među polaznicima obuke za baratanje automatskim puškama tako se našla i sedamdesetdevetogodišnja Valentina Konstantinovska, koja je inače i prabaka, a koja nije prezala od toga da u ruke uzme i čuveni "kalašljikov" AK-47. Kako su s oduševljenjem preneli britanski mediji, starica je ponos svoje zemlje u trenutku kada, kako su preneli, postoji velika opasnost da će ruska vojska izvršiti invaziju na Ukrajinu.     

Konstantinovska je iz ukrajinskog grada Marijupolja, na istoku zemlje, a njoj su obuku za rukovanje oružjem, pružili, ni manje ni više nego pripadnici zloglasnog bataljona Azov, čiji su pripadnici već stigli na potencijalnu prvu liniju fronta. Među njima je mnogo i onih koji se bez problema hvališu nacističkim simbolima, kao i tetovažama kukastog krsta i posterima Adolfa Hitlera

- Valentina je naš heroj, kao i sva ova dečica, među kojima ima i onih od svega nekoliko godina, najviše pet - navode lokalni ukrajinski mediji. 

 

 

- I vaša majka bi to sigurno učinila za svoju zemlju - rekla je Konstantinovska reporterima sa mesta gde se održavala vojna vežba za civile, ali zatim priznala da nije sigurna koliko će biti dobar vojnik budući da je telo "više ne sluša". 

- Ovo oružje je suviše teško za mene - navela je ona. 

Osim nje, vežbama su prisustvovale i mnoge druge dame najrazličitije starosne dobi, koje su otkrile kako se neće ustezati da odgovore silom ako ih Rusi budu napali.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Spremni da dočekaju ruskog neprijatelja 

Slične vojne vežbe za civile održane su i u drugim delovima zemlje, a pomalo su jezivi snimci na kojima se vidi kako je među polaznicima mnogo mališana. 

Neki među njima su u stanju da sklope i rasklope puške u svega nekoliko sekundi, što je podstaklo svetske medije da komentarišu koliko je narod bivše republike SSSR u velikom strahu. 

To i ne čudi ako se ima u vidu da strani funkcioneri svakodnevno optužuju Rusku Federaciju i njenog predsednika Vladimira Putina da će krenuti u invaziju na Ukrajinu i tako podstaći sukob globalnih razmera. Poslednji među njima je i britanski poslanik Džejms Hipi koji je upozorio kako je pretnja od rata veća nego ikad u poslednjih 70 godina. 

- Podatke američkih obaveštajnih službi da bi rat mogao da izbije već u sredu treba uzeti za veoma ozbiljno - poručio je on, dok je istovremeno britanski San objavio detaljnu mapu ruske vojske oko granica Ukrajine, navodeći kako je invazija izvestan scenario. 

To je, međutim, ranije danas komentarisala portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, koja je istakla kako su za trenutnu situaciju najodgovornije Amerika i Britanija, koje šire histeriju o Rusiji.  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Saša

14.02.2022 15:37

Decu je lako prevariti i u ruke im oružje staviti.

Ja

14.02.2022 19:04

Zapad a posebno amerikanci i britanci su najobicnije kukavice.Ako imate muda izadjite pred putina a nekao neke picke

Odgovori 10 0
Matora

16.02.2022 13:44

budala... ćuti di si, ni za tu nisi...