SVAKA ČAST VUČIĆU! Milanović: Plate u Srbiji rastu brže nego u Hrvatskoj (VIDEO)

Autor:

Svet

28.03.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Milanović kritikuje rast plata u Hrvatskoj

SVAKA ČAST VUČIĆU! Milanović: Plate u Srbiji rastu brže nego u Hrvatskoj (VIDEO)

Foto: Tanjug/HINA


Gostujući na hrvatskom RTL-u, Zoran Milanović, predsednik Hrvatske i neformalni kandidat za premijera, izneo je kritike na račun trenutne Vlade. Fokus njegove kritike bila je brzina rasta plata u zemlji, navodeći da je taj rast najsporiji u regionu. Konkretno, istakao je da su plate u Hrvatskoj porasle za oko 20% realno tokom poslednjih 7,5 godina, što je manje nego u susednoj Srbiji.

- Plate u Hrvatskoj i dalje rastu najsporijim tempom u regionu, plate su narasle oko 20% realno u ovih 7,5 godina - manje nego u Srbiji".




Problemi rasta plata u Hrvatskoj

Milanovićeva izjava baca svetlo na problem rasta plata u Hrvatskoj, ističući da je taj rast znatno sporiji u poređenju sa drugim zemljama u regionu. Ovakva situacija može imati značajan uticaj na standard građana i ukupnu ekonomsku situaciju u zemlji.


Poređenje rasta plata između Hrvatske i Srbije ukazuje na zanimljive trendove u ekonomskom razvoju ovih zemalja. Dok su plate u Hrvatskoj rasle sporijim tempom, u Srbiji je došlo do značajnijeg rasta, što može uticati na percepciju ekonomske stabilnosti i privlačnosti investicija u ove zemlje.


Ovakve izjave visokog političkog zvaničnika poput Zorana Milanovića imaju potencijal da utiču na političku scenu, posebno uoči izbora. Kritike vezane za ekonomske pokazatelje mogu biti ključni faktor u formiranju javnog mnjenja i političkih stavova građana.


BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Dada

28.03.2024 21:45

Vucic se brine da svaki gradjanin Srbije zivi dostojanstveno, to pokazuju povisice plata koje su sve ucestalije u Srbiji.

Sasa

28.03.2024 21:46

Ma da li je moguće! Konačno stiže potvrda od Milanovića da je Srbija naprednija od Hrvatske zahvaljujući Vučiću

Ljilja

28.03.2024 21:46

Pa mi smo zahvaljujući Vučiću odavno prestigli Hrvatsku u svemu!!

Viki

28.03.2024 21:47

Ovo je još jedan pokazatelj da je razvoj i napredak Srbije itekako primećen.

Odgovori 4 10