BRUKA U ZENICI: Na Dan Republike Srpske zapaljena zastava, a evo šta se u isto vreme dešavalo u KONJICU

Autor:

Svet

10.01.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odvojeni incidenti imali su isti cilj - što više pogaziti sve što Republika Srpska predstavlja u Bosni i Hercegovini

BRUKA U ZENICI: Na Dan Republike Srpske zapaljena zastava, a evo šta se u isto vreme dešavalo u KONJICU

Foto: printscreen/facebook.com/srpskainfo.com

Grupa mladića u Zenici je na dan obeležavanja Dana Republike Srpske zapalila zastavu Srpske i uzvikivala "Tekbir" i "Alahu ekber".

Video ovog incidenta objavljen je na društvenim mrežama, a na njemu se vide i zastave tzv. Armije RBiH.

U isto vreme, zastava Republike Srpske, koja se zaviorila na pravoslavnoj crkvi Sv. Vasilija Velikog u Konjicu izazvala je nezadovoljstvo me|u građanima koji su se okupili u znak protesta, pa je intervenisala policija.

Građani su na okupljanje pozvani preko društvenih mreža. Okupljeni građani smatrali su isticanje zastave na crkvenom jarbolu provokacijom, a eskalaciju tenzija sprečili su pripadnici policije.

Kako prenose sarajevski mediji, incidenti su izbegnuti, a građani su se razišli nakon što je kako se navodi, ovlašćena osoba uklonila trobojku.

Proslava obeležavanja 9. januara Dana Republike Srpske održana je juče u Banjaluci i u gotovo svim opštinama i gradovima Republike Srpske u atmosferi velikog pritiska dela međunarodne zajednice i političkog Sarajeva i pretnji visokog predstavnika Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading