PALJENJE BADNJAKA U BOSNI: Dolazak Božića obeležen u Tuzli, Zenici i Sarajevu

Autor:

Svet

06.01.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Badnje veče obeleženo je u nekoliko gradova u BiH.

PALJENJE BADNJAKA U BOSNI: Dolazak Božića obeležen u Tuzli, Zenici i Sarajevu

Foto: B. Jovanovic

Pripadnici pravoslavne veroispovijesti večeras su službom i paljenjem badnjaka najavili dolazak Božića u Tuzli. U dvorištu Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice bilo je i muzike.

Brojni vernici okupili su se u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli gde je služena večernja služba, navodi Klix.ba.

Nakon liturgije vernici su prešli u dvorište sabornog hrama gde je osvešten, a zatim i zapaljen badnjak. Potom se začula i muzika.

Ovim događajima vernici su najavili dolazak velikog hrišćanskog praznika, povodom kojeg će sutra ujutro biti služena božićna liturgija.

Večernjom službom i paljenjem badnjaka u Hramu presvete Bogorodice najavljen je dolazak Božića i u Zenici.

Večernjoj službi u Hramu presvete Bogorodice u Zenici prisustvovao je veliki broj vernika koji su na ovaj način najavili dolazak jednog od najradosnijih praznika Božića, a s ovog mesta su poslate i molitve za oprost i zajedništvo.

Vernici su pre službe večeras upalili sveće za duše svojih najmilijih, a nakon službe u dvorištu Hrama zapaljen je badnjak i vatromet čime je najavljen dolazak sutrašnjeg praznika.

Bozična liturgija biće služena u 6 sati ujutro u Hramu, a dan posle i u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici.

Takođe, pravoslavni vernici večeras su i u dvorištu Stare crkve svetih Arhanđela Mihaila i Gavrila na Baščaršiji u Sarajevu zapalili badnjak te time obeležili Badnje veče čime je najavljen dolazak najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading