OTAC (39) BRUTALNO PRETUKAO SINA (14), ZBOG TOGA ĆE BITI KAŽNJEN: Nasrnuo na njega jer je navodno BIO NEPOSLUŠAN, dečak pozvao POLICIJU

Autor:

Svet

27.09.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U potresnom incidentu koji je potresao lokalnu zajednicu, otac (39) je nemilosrdno pretukao svog četrnaestogodišnjeg sina u njihovoj porodičnoj kući. Nakon izrazito nasilnog napada, otac se sada suočava sa ozbiljnim pravnim posledicama.

OTAC (39)  BRUTALNO PRETUKAO SINA (14), ZBOG TOGA ĆE BITI KAŽNJEN: Nasrnuo na njega jer je navodno BIO NEPOSLUŠAN, dečak pozvao POLICIJU

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Prema informacijama dostupnim iz izvora bliskih istrazi, napad se dogodio početkom avgusta ove godine u malom slavonskom selu. Otac je odlučio da fizički kazni svog sina zbog neposlušnosti, iako je bio svestan da takav čin predstavlja ozbiljnu pretnju zdravlju, vaspitanju i razvoju deteta, navodi Danica.hr.

Otac je udarao sina šakama po glavi i telu, nanoseći mu lakše telesne povrede u obliku ogrebotina na koži leve strane vrata i nadlaktice desne ruke. Ovaj čin nije prošao nekažnjeno, s obzirom na ozbiljno kršenje prava deteta, te je otac brzo suočen s pravnim posledicama.

Prema izveštaju Državnog tužilaštva za maloletnike, otac je priznao počinjenje krivičnog dela, opravdavajući svoje postupke provokacijama od strane sina. Međutim, ovakvo opravdanje nije moglo ublažiti ozbiljnost njegovih dela.

Dečko, hrabro preduzimajući korake kako bi zaštitio sebe i svoja prava, odmah je nakon napada pozvao policiju. Odmah nakon toga, sprovedeno je i lekarsko veštačenje dečakovih povreda koje je potvrdilo da se radi o lakim telesnim povredama.

Sudski postupak u ovom slučaju donelo je predlog da otac bude osuđen na godinu dana zatvora. Međutim, ta kazna neće biti izvršena ukoliko otac u roku od godine dana ne ponovi slično delo. Tužioci su naglasili da je predložena kazna razmjerna stepenu krivice i svim okolnostima slučaja, uzimajući u obzir i životnu dob deteta.

Ovaj slučaj je podsetnik na važnost zaštite prava deteta i potrebu za adekvatnom reakcijom društva na nasilje u porodici. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading