GAZDA BOSANAC UKRAO ELEKTRODISTRIBUCIJI 15.000 EVRA! Otvorio pilanu pa preduzeće na "foru" priključio na mrežu - trošilo se KO DA NIJE NJEGOVO!

Autor:

Svet

17.08.2023

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slučaj pokazuje ozbiljnost kršenja električnih propisa i potencijalnu ekonomsku štetu koja može nastati zbog takvih aktivnosti.

GAZDA BOSANAC UKRAO ELEKTRODISTRIBUCIJI 15.000 EVRA! Otvorio pilanu pa preduzeće na "foru" priključio na mrežu - trošilo se KO DA NIJE NJEGOVO!

Foto: Shutterstock

Okružno javno tužilaštvo Prijedor je podiglo optužnicu protiv osobe čiji su inicijali D.N. zbog krivičnog dela krađe struje u vrednosti većoj od 30.000 KM. Optužnica je usledila nakon što je osoba D.N. priključila pilanu na elektroenergetsku mrežu bez odobrenja i elektroenergetske saglasnosti.

Prema podacima iz optužnice, D.N. je tokom razdoblja od nepoznatog dana 2019. godine do 4. februara 2020. godine, u mestu Kozarac kod Prijedora, ilegalno priključio pilanu na elektroenergetsku mrežu, koristeći električnu energiju bez odgovarajuće saglasnosti. Tokom tog vremenskog perioda, on je neovlašćeno potrošio električnu energiju u vrednosti od oko 31.412 KM, na štetu kompanije "Elektrodistribucija" Prijedor. Ta suma odražava protivpravnu imovinsku korist koju je osoba stekla kroz ovu ilegalnu aktivnost.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

U skladu sa članom 225 stav 4 Krivičnog zakonika Republike Srpske, osoba koja neovlašćeno priključi elektroenergetske objekte bez potrebne saglasnosti i zaključenog ugovora, i pri tome vrednost ukradene električne energije prelazi iznos od 10.000 KM, može biti kažnjena novčanom kaznom i kaznom zatvora u rasponu od šest meseci do pet godina.

Ovaj slučaj pokazuje ozbiljnost kršenja električnih propisa i potencijalnu ekonomsku štetu koja može nastati zbog takvih aktivnosti. Tužilaštvo je reagovalo sa optužnicom kako bi se procesuirao ovaj slučaj i osigurala pravična sudska procedura.

BONUS VIDEO 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading