(VIDEO) DRŽALI 59 KINEZA U ROPSTVU I TO NIJE ONO NAJGORE!

Autor: Republika

Svet

20.01.2018

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedničkom akcijom slovenačkog i hrvatskog MUP-a pekinut je međunarodni lanac organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom ljudima.

RepublikaFoto: youtube.com/24sata.hr
Sa lica mesta

Čak 59 Kineza bilo je zatočeno u dvi kuće u Zagrebu i Velikoj Gorici. Pod prisilom su morali da zovu svoje sunarodnjake u Kini, predstavljali se kao predstavnici pravosudnih organa i tražili od njih novac. Oni su, kako se navodi, Kineze prisiljavali da rade u kol-centrima, učestvujući na taj način u kriminalnim prevarama.

U akciju je uključena i slovenačka policija s obzirom na to da su kol-centri bili i u Mariboru i u Ljubljani.  Slovenački mediji su ranije objavili da je tamošnji MUP otkrio međunarodnu zločinačku organizaciju koja se bavi trgovinom ljudima, prisiljavajući strane drzavljane da rade ilegalne poslove u kol centrima širom sveta.

Kineski državljani bili su zatvoreni u dve vile na širem zagrebačkom području, u jednoj od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika MUP. Inače, dvojica od njih bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

Jedan Hrvat (48) osumnjičen je da je unajmio dve navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uslovima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Hrvatsku. Namamili su  obećavši im laku i legalnu zaradu, a onda su ih zatočili, oduzeli dokumente i terali da za njih mesecima vrše finansijske prevare.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading