NOVAK IMA NOVU TALIJU: Nenad Zimonjić nije slučajno sa Đokovićem u Monte Karlu

Autor:

Sport

11.04.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zikija vežu lepe uspomene za turnir u Monaku.

NOVAK IMA NOVU TALIJU: Nenad Zimonjić nije slučajno sa Đokovićem u Monte Karlu

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igra danas protiv Lorenca Musetija za plasman u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu. Nole pred duel ima više motiva, prvi sportski da slavi i nastavi put ka tituli, a drugi lični da se osveti Italijanu za prošlogodišnju eliminaciju baš u Monaku.

Takođe, najbolji teniser sveta želi da sakupi što više bodova kako bi što duže ostao na tronu, ali i da popravi utisak u borbama sa Italijanima jer su kobni po njega, se Musetija, nedavno bili i Janik Siner u više navrata, kao i malo poznati Luka Nardi u Indijan Velsu. Kako bi olakšao sebi posao i imao kao desnu ruku čoveka od poverenja, posle razlaza sa trenerom Goranom Ivaniševićem, Đoković je pozvao Nenada Zimonjića da mu pomogne. Prema ličnom priznanju, Ziki i te kako prija Noletu, ali postoji i dodatni motiv zašto je baš on sa Novakom kao njegova talija i to baš u Kneževini.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković u Monaku

Masters u Monte Karlu mnogo je u prošlosti bio srećniji Zimonjiću nego Đokoviću. Naime, Nenad ga je osvajao pet puta, a Novak samo u dva navrata 2013. i 2015. godine. Zato nema sumnje da Ziki ima šta da kaže Noletu i da ga posavetuje.

Pritom je Zimonjić Monte Karlo osvajao u tih pet puta sa četiri različita partnera u dublu, što potvrđuje da je u tim parovima mnogo više zavisilo od njega. Nenad je Monte Karlo osvojio prvi put pre tačno 20 godina kada mu je partner bio Tim Henman. On je sledeće godine odbranio trofej, ali zajedno sa Leanderom Paesom. Na novi uspeh čekao je do 2009. kada je izdominirao zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, a dvojica rođenih Beograđana su odbranila titulu 2010. Poslednji put Ziki je slavio u Monte Karlu 2013. zajedno sa Žilijenom Bebetoom, i tako dođao do dvoje pete titule.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bili strašan tandem: Nestor i Zimonjić

Samim tim mu je Monte Karlo doneo trećinu od svih masters titula (15). Zato ni na jednom turniru nije imao tolik uspeha, a osvajao je čak 54 pehara. Zato se sada postavlja pitanje može li Ziki da prenese taj pozitivan duh na Đokovića i da mu bude talija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading