NOVAK JE OD POBEDA INKASIRAO PREKO 15 MILIONA DOLARA! Evo koliko je novca u 2023. ZARADIO Goran Ivanišević!

Autor:

Sport

07.12.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Hrvat učestvovao u svim uspesima najuspešnijeg svih vremena.

NOVAK JE OD POBEDA INKASIRAO PREKO 15 MILIONA DOLARA! Evo koliko je novca u 2023. ZARADIO Goran Ivanišević!

Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će godinu na izmaku završiti kao prvoplasiran na ATP rang listi, dok je osim toga, srpski as ubedljivo prvi i kada je u pitanju zarada od odigranih turnira.

Naime, Nole je od početka 2023. zaradio čak 15.936.097 dolara, a drugi po zaradi je Španac Karlos Alkaraz sa 10.753.431 američkih novčanica.

Đokovićeva zarada raduje i hrvatskog trenera Gorana Ivaniševića koji je u stručnom štabu najuspešnijeg igrača "belog sporta" svih vremena.

Foto: Starsport

 

Preciznije, legendarnom osvajaču Vimbldona će pripasti oko deset posto iznosa kojeg je Đoković osvojio, što znači da će proslavljeni Ivanišević zaraditi oko milion i po dolara.

Trenutno je Đoković na ukupno osvojenih 180.643.353 dolara u karijeri, a moguće je da u sledećoj godini napadne magičnu brojku od 200 miliona dolara zarađenih na turnirima.

Podsetimo, Novak je u tek završenoj teniskoj sezoni osvojio tri grend slema: Australijan open, Rolan Garos i US Open, kao i Završni Masters u Torinu, savladavši u finalu Italijana Janika Sinera, dok je igrao i finale Vimbldona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading