ALKARAZ SE PREDAO: Španac batalio reket i UKRAO FORU od Đokovića

Autor:

Sport

16.10.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos neće ni da trenira pred finiš sezone.

ALKARAZ SE PREDAO: Španac batalio reket i UKRAO FORU od Đokovića

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz rešio je da se suprotstavi Novaku Đokoviću njegovim oružjem! Mladi Španac sve je podredio jurnjavi za Noletom i prvim mesto ATP liste, ali umesto uspeha to mu je donelo krah i jedino premor. Naime, Alkaraz se sa kineske turneje vratio sa samo 270 bodova iz Pekinga i Šangaja, umesto planiranih 1.500, pa je rešio da uradi isto što i Novak pred samu završnicu sezone - da se odmori.

Navodno, kako saznaje Marka, Alkaraz će pauzirati, odnosno neće trenirati na teniskom terenu do četvrtka kada će reket ponovo uzeti u ruke. I sa tim je počeo još od ispadanja u Šangaju, pa ukupno osam dana neće videti reket. Navodno, do tada će raditi samo na fizičkoj pripremi. Njega je očigledno sustigao umor, pa će uzeti nekoliko dana odmora da bi se regenerisao pred odlučujuće bitke.

Foto: Tanjug/AP

 

Naime, Alkaraz sledeći turnir igra u Bazelu i brani 180 od ukupuno mogućih 500 bodova, a onda će praktično bez odmora otputovati na masters u Pariz gde brani takođe 180 bodova iz prošlogodišnjeg četvrtfinala. Potom sledi Završni masters sezone u Torinu, a tamo Srbin u borbama osmorice najboljih brani svih 1.500 bodova jer je 2022. osvojio titulu bez poraza. S druge strane, Alkaraz u Torinu nije ni igrao prošle godine. Inače, Novak beži Alkarazu 2.240 bodova, odnosno započeo je danas 395. nedelju na vrhu ATP liste sa 11.045 bodova, dok je Španac na 8.805 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading