SRBIJA POVELA PROTIV JUŽNE KOREJE: Dušan Lajović pobedio Čan Honga i doneo vođstvo!

Autor:

Sport

12.09.2023

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobar početak naše reprezentacije na Dejvis kupu.

SRBIJA POVELA PROTIV JUŽNE KOREJE: Dušan Lajović pobedio Čan Honga i doneo vođstvo!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović

Dušan Lajović je uspešno započeo Dejvis kup duel u okviru grupe C protiv Južne Koreje, pošto je savladao Korejca Seong Čan Honga, sa 6:4, 7:6 i tako je Srbiji doneo vođstvo od 1:0.

Srpski teniser je odigrao sjajan duel, protiv neugodnog rivala i tako doneo bitnu prednost pred nastavak borbe sa Južnom Korejom.

U prvom setu smo videli samo jedan brejk, i to u petom gemu. Lajović je stigao do brejk šanse, uspeo je da je iskoristi, što se ispostavilo kao ključan trenutak prvog seta. U nastavku je imao još jednu šansu da oduzme servis rivalu, nije je iskoristio, ali je sačuvao prednost i stigao do 1:0.

U drugom setu smo videli još veću borbu. Nije bilo brejkova, a u finišu seta je Hong stigao do dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Usledila je kazna, Duci je odigrao sjajan taj-brejk, sa 7:3 je pobedio rivala i tako stigao do pobede u prvom meču.

Sledeći duel igra Laslo Đere protiv Sunvu Kvona, i već tada Srbija može da dođe do pobede protiv Korejaca.

Podsetimo, u grupi C se nalaze još i Španija i Češka Republika. Srbija bi u nastavku turnira trebala da bude jača i za Novaka Đokovića, čiji dolazak se dočekuje iz Njujorka, nakon što je došao do titule na US openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading