ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI TENISKI VLADAR: Isplivao novi podatak - evo zašto je Novak toliko DOMINANTAN!

Autor:

Sport

02.08.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ni blizu našem teniseru.

ĐOKOVIĆ JE APSOLUTNI TENISKI VLADAR: Isplivao novi podatak - evo zašto je Novak toliko DOMINANTAN!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, trenutno drugi igrač planete, iza sebe ima vrlo uspešnu sezonu, pošto je uspeo da osvoji titule na Australijan openu i Rolan Garosu, dok je na Vimbldonu igrao veliko finale, u kom je poražen od Karlosa Alkaraza.

Iako je ostao bez prilike da osvoji Kalendarski gren slem, Nole je ponovo pokazao da je i sa 36 godina dominantan, a da, osim Alkaraza, niko ne može ozbiljno da mu pripreti. O tome govori još jedan podatak.

Naime, na ATP sajtu se može pronaći podatak da je Novak u dosadašnjem toku karijere zaradio preko 171 miliona dolara samo od nagrada na turnirima na kojima je igrao. Zajedno koliko i ostala devetorica članova u Top 10.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Vimbldonu

Prvi iza našeg tenisera je Saša Zverev, koji je u karijeri, od turnira, inkasirao nešto preko 35 miliona dolara, dok je treći Danil Medvedev, koji je trenutno na 32 miliona. Četvrti je Stefanos Cicipas sa 26 miliona američkih novčanica, dok je peti Karlos Alkaraz, koji je u karijeri sakupio nešto manje od 20 miliona, od čega gotovo osam u ovoj sezoni.

Sledi Andrej Rubljov, koji je do sada zaradio preko 18 miliona na turnirima, na sedmom mestu je Kasper Rud, koji je osvojio 15, a listu prve desetorice zaključuju Tejlor Fric sa 12, Janik Siner sa preko devet, dok je Holger Rune na oko šest miliona američkih novčanica. Dakle, ostatak tenisera iz Top 10 na ATP listi je trenutno sakupilo svega malo preko jednog miliona više u odnosu na samog Đokovića.

Od aktivnih igrača treba izdvojiti i Rafaela Nadala, koji je sakupio "svega" 134 miliona dolara na turnirima, Endi Marej je na oko 64, dok je Sten Vavrinka zaradio 36 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading