ŠMEKERSKA IZJAVA NOVAKA! Đoković pričao o POBEDI, pa OTKRIO šta je rekao Alkarasu na mreži!

Autor:

Sport

09.06.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser plasirao se u sedmo finale Rolan Garosa.

ŠMEKERSKA IZJAVA NOVAKA! Đoković pričao o POBEDI, pa OTKRIO šta je rekao Alkarasu na mreži!

Foto: Tanjug/AP

Posle pobede nad Karlosom Alkarasom u četiri seta, Novak Đoković će u nedelju igrati veliko finale Rolan Garosa, svoje sedmo u karijeri.

Pokušaće srpski as da posle 2016. i 2021. godine, osvoji i treći trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali mnogo važnije je što se izborio sa prvim teniserom sveta, koji je veći deo meča odigrao povređen.

Zna to i Nole, koji je po završetku čestitao Špancu što je uopšte ostao na terenu do kraja:

- Prvo moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovom nivou ne želite takve stvari, grčeve i probleme u završnici Grend slema. Na mreži sam mu rekao da je fantastičan igrač i da će sigurno u budućnosti osvojiti turnir. Bilo mu je teško da odluči da li da preda ili ne i čestitam mu na borbi do kraja. Ni ja se nisam osećao sveže na kraju drugog seta. Onda je on dobio grčeve i od tada je bio potpuno drugi meč. Video sam da se muči, trudio sam se da ne razmišljam o tome i nadam se da će brzo da se vrati na teren - rekao je Đoković legendarnom Aleksu Koreči na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Intenzitet meča, bekend paralele predivne, šta je bilo najteže da iskontrolišeš?

- Nije lako zadržati takav intenzitet na terenu. U prvom setu sam igrao jako dobro, na kraju je i on bio dobar u prvom setu. Morao sam da rano hvatam loptu, on je igrač koi voli da igra, dinamičan, brz, morao sam da pariram. Bilo je prilično iscrpljujuća bitka za ta dva seta, neverovatno sam ponosan što sam stigao do još jednog finala i veoma sam srećan - kaže Nole.

Najbolji srpski teniser će igrati svoje sedmo finale u Bulonjskoj šumi.

- Nije još gotovo, imam još jedan meč da igram za par dana. Živim trenutni san, još jedno finale Rolan Garosa, san je još jednom igrati i da pokažem svoju najbolju igru. Nadam se da ću jednog dana ponovo osvojiti ovaj turnir – istakao je Novak na francuskom jeziku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading