NOVAKU RADE O GLAVI: Odluka organizatora gura Alkarasa u FINALE Rolan Garosa?

Autor:

Sport

09.06.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje da su čelnici grend slema u Parizu stali na stranu mladog Španca.

NOVAKU RADE O GLAVI: Odluka organizatora gura Alkarasa u FINALE Rolan Garosa?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković i Karlos Alkaras u petak od 14.45 izaći će na teren kako bi odredili putnika u finale Rolan Garosa.

Đoković u Parizu juri istoriju i ako osvoji trofej postaće prvi teniser ikada koji je stigao do 23 grend slem pehara, pa je ovaj Rolan Garos daleko važniji od svih do sada.

Organizatori turnira doneli su jednu veoma neobičnu odluku pred polufinalne duele. I pored toga što je jasno da je duel Đokovića i Alkarasa finale pre finala, Srbin i Španac igraće u nepopularnom terminu po najvećoj vrućini i najavljenih 30 stepeni, dok će kada oni završe na teren Aleksander Zverev i Kasper Rud, po daleko boljim uslovima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

 

Ostaje nejasno zbog čega su se čelnici Rolan Garosa odlučili na ovakav potez, ali ako uzmemo u obzir jednu izjavu Karlosa Alkarasa sa prošlogodišnjeg grend slema u Parizu, ne možemo a da ne posumnjamo u teoriju zavere. Naime, Alkaras je tada izjavio kako mu ne odgovaraju večernji termini i istakao je sledeće:

Bilo bi nefer prema meni da protiv Zvereva opet igram tokom večeri. Moram to jasno da istaknem. Već sam dva puta igrao noćni termin, svaki put to znači da imam manje vremena za oporavak, sve se u takmičarskom danu za mene završava kasno i sve utiče na naredni dan treninga. Kad igrate noćni termin, u najboljem slučaju završite u ponoć, pa morate ka hotelu, večerati, raditi sa fizioterapeutom, pokušati da se odmorite… To je ogroman pritisak - govorio je tada Karlos Alkaras.

Sada je Karlitos dobio termin koji mu odgovara, a znajući da je mlađi od Novaka izvesno je da će i vrućinu podneti bolje. Ipak, nema sumnje da će Đoković dati svoj maksimum da sruši Alkarasa, te da nas čeka sudar titana i pravi spektakl i pored toga što termin meča nije idealan za srpskog tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading