PLJUSAK, GREŠKE, DIVLJANJE, POVREDE, PREKID: Đoković i Rune igraju set za teniske ANALE!

Autor:

Sport

17.05.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će se pamtiti drugi deo igre ovog spektakla.

PLJUSAK, GREŠKE, DIVLJANJE, POVREDE, PREKID: Đoković i Rune igraju set za teniske ANALE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković i Danac Holger Rune trenutno igraju četvrtfinalni duel na mastersu u Rimu, a njegov tok možete pratiti u live blogu.

Ovaj susret je prekinut u završnici drugog seta, pri vođstvu Novaka Đokovića od 5:4, s tim da srpski teniser ima i 0:30 na Runeov servis. Prvi set je pripao Dancu, koji je bez previše muke došao do vođstva, a zatim je u drugom usledila prava fešta.

Prvo je Novak, pri rezultatu 1:1, spasio brejk loptu, a nedugo zatim je i zatražio pomoć doktora, od kog je uzeo tabletu za bolove. Vidljivo bolje je zaigrao Đoković posle toga, pritiskao je Danca, a to se sve isplatilo u šestom gemu, doduše nakon velike greške sudije Mohameda Lajanija.

Lopta je nakon Noletovog udarca završila u autu, Rune je prekinuo poen, ali je glavni arbitar meča presudio da je lopta okrznula liniju. Danac je posle te odluke poludeo, počeo je da vređa glavnog sudiju, totalno je izgubio kompas, pa je srpski teniser stigao do brejka.

Nakon toga, usledio je pljusak u Rimu, ali meč nije prekidan. Pri rezultatu 5:2, prilikom pauze između gemova, Rune je nastavio da napada Lajanija, zatim je pozvao i medicinski tajm-aut, koji mu je pomogao očigledno, pošto je vezao dva gema, vrativši brejk.

Onda, pri serviranju za 5:5, Rune je opet popustio, dozvolio je Srbinu da stigne do 0:30, ali je onda odlučio da od sudije zatraži prekid meča, zbog obilnih padavina u italijanskoj prestonici, što mu je on i omogućio.

Igrači su teren napustili, a i dalje nije poznato kada će se vratiti. Kako god se sve završi, videli smo jedan od najzanimljivijih setova u istoriji tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading