ON JE NAJKOMPLETNIJI U ISTORIJI: Španac na vrhu liste, Novaka ponovo nema nigde!

Autor:

Sport

04.05.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan je stav slavnog tenisera.

ON JE NAJKOMPLETNIJI U ISTORIJI: Španac na vrhu liste, Novaka ponovo nema nigde!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras se trenutno nalazi u Madridu, gde je uspeo da izbori plasman u polufinale Masters turnira.

Španac je nastavio sa sjajnim partijama, a za prolaz u finale će morati da savlada Hrvata Bornu Ćorića, 17. nosioca ovog turnira.

Jasno je da su svi oduševljeni partijama drugog tenisera sveta, ali ga je posebno pohvalio Endi Rodik, nekadašnji američki teniser.

- Nisam pobornik hiperbola, tako da ne govorim ovo jer je pobedio sada, ali mislim da je on najkompletniji 19-godišnjak kojeg sam ikada video. Rodžer do 21. godine nije osvojio Grend slem, Rafa jeste sa 17, ali nije bio sjajan na svim podlogama dok nije imao možda 20, 21, 22 godine - rekao je Rodik, koji je ponovo pomenuo sve velikane, osim Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik, bivši američki teniser

Amerikanac je zatim dodao da je neverovatno videti šta sve može da uradi momak koji tek ima 19 godina.

- Alkaras zaista nema mana, grešio je malo više iz bekhenda ranije. Ali čoveče, većina nas običnih smrtnika ako promašimo neke udarce padamo u igri. Stvarno je teško da istupimo, odigramo pravi udarac i ne razmišljamo o posledicama. On je u tome majstor i sa 19 godina. Neverovatno je to videti - zaključio je Rodik.

Podsetimo, Alkaras ove sezone ima svega dva poraza, i to od Kamerona Norija i Janika Sinera. U slučaju trijumfa u Madridu ostaće drugi teniser sveta, ali sa svega pet bodova manje od Novaka Đokovića, trenutnog lidera na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading