MEDVEDEV OTKLONIO SVE DILEME: Evo ko je teniski GOAT!

Autor:

Sport

27.04.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser je dao izjavu u kojoj je otkrio odgovor na pitanje koje nas sve zanima.

MEDVEDEV OTKLONIO SVE DILEME: Evo ko je teniski GOAT!

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev slavi pobedu u Dubaiju

Ruski teniser Danil Medvedev se trenutno nalazi u Madridu, gde se sprema za početak drugog Mastersa u sezoni na zemljanoj podlozi.

Pred start turnira u prestonici Španije, Medvedev je govorio za medije na konferenciji, a tom prilikom se dotakao brojnih tema.

- Danas sam se smejao ovome sa svojim trenerom. Možda poslednje godine u karijeri odem do njega i kažem: Vidi Žil, spremaćemo se, igraćemo samo na šljaci ove sezone, tako da ću moći da budem sve bolji i bolji. Međutim, stvar je u tome da ako želim da budem bolji na šljaci, moram više da vežbam tokom predsezone. Ali ne mogu pre Australijan opena da kažem sebi da ću igrati na šljaci dve nedelje tokom priprema...

Istakao je i da očekuje bolji rezultat u Madridu nego tokom prethodnih sezona.

-  Ovde je malo tvrđa podloga, trebalo bi da mogu da igram bolje ovde nego možda na drugim turnirima na šljaci. Do sada to nisam mogao, ali svake godine je nova prilika.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Novak Đoković

Zatim je pričao i o grend slem turnirima, a podvukao je da smatra da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

- Uvek sam bio takav. Zato mislim da je Novak verovatno najbolji u istoriji. Čak mu na licu vidite da je na grend slemovima drugačiji. Još uvek nisam našao tu moć da izađem na teren i kažem: Pa, danas ću biti najbolja verzija sebe. Srećan sam što sam uspeo da osvojim toliko turnira. Možda bi bilo bolje da osvojim jedan slem nego pet turnira, ali meni to ne ide. Samo pokušavam da igram najbolje što mogu svaki dan. 

Za kraj, pričao je o uspesima mladog Karlosa Alkarasa.

- Igra jako dobro, već je postigao toliko stvari u tenisu da je neverovatno jer ima mnogo godina ispred sebe. Ne znam šta drugo da kažem. Mnogo toga da kažem, ali lakše bi bilo reći kada napuni 35 godina i da vidimo šta je tačno postigao. Ali gledao sam malo finala u Barseloni i, da, igra jako dobro - ocenio je Medvedev.

Masters u Madridu je počeo u utorak, a boje Srbije će braniti Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading