NADAL JE NAJBOLJI U ISTORIJI: Đoković ŠOKIRAO javnost pred Masters u Monte Karlu!

Autor:

Sport

09.04.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser pohvalno govorio o svom najvećem rivalu.

NADAL JE NAJBOLJI U ISTORIJI: Đoković ŠOKIRAO javnost pred Masters u Monte Karlu!

Foto: Ap photo

Masters u Monte Karlu je počeo, a jedan od glavnih favorita za titulu je Novak Đoković, koji će pokušati da po treći put stigne do pehara u Kneževini, nakon što je slavio 2013. i 2015. godine.

Pred ovaj turnir se oglasio Đoković, koji je istakao da je veliki gubitak za turnir to što neće učestvovati Rafael Nadal, za koga ističe da je ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji.

- To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monako i sve druge turnire. S druge strane, mislim da je to prilika za sve nas druge – kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu - istakao je Đoković, jasno stavljajući do znanja koliko poštuje svog najvećeg rivala, iako ga je često pobeđivao na zemljanoj podlozi.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Pričao je i o Karlosu Alkarasu, koji ga je na kratko pretekao na čelu karavana.

- Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu - rekao je Novak.

Za kraj, dodao je da je osveženje za tenis rivalstvo koje se stvara između Alkarasa i Janika Sinera.

Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti – njegovo sa Sinerom. Videli smo neke uzbudljiv, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica, zajedno sa Runeom, biće lideri iz nove generacije. Možda su oni sledeća Velika trojka.

Podsetimo, Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa Mekenzijem Mekdonaldom ili laki luzerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading