TRKA ZA NOVAKOM MOŽE DA POČNE! Đoković ponovo NAJBOLJI na svetu: Svi hoće da ga SRUŠE, poznato kako može da OSTANE NA VRHU!

Autor:

Sport

03.04.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je opet prvi na ATP listi i ima jasan cilj ispred sebe.

TRKA ZA NOVAKOM MOŽE DA POČNE! Đoković ponovo NAJBOLJI na svetu: Svi hoće da ga SRUŠE, poznato kako može da OSTANE NA VRHU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković vratio se na čelo ATP liste.

Najbolji srpski teniser sada je ponovo i prvi reket planete i iza sebe je ostavio Karlosa Alkarasa i ostatak konkurencije, te najboljih deset sada izgleda ovako:

1. Novak Đoković 7.160

2. Karlos Alkaras 6.780

3. Stefanos Cicipas 5.770

4. Danil Medvedev 5.150

5. Kasper Rud 5.005

6. Andrej Rubljov 3.470

7. Feliks Ože-Aljasim 3.450

8. Holger Rune 3.370

9. Janik Siner 3.345

10. Tejlor Fric 3.065

Kako Novak može da ostane na čelu ATP liste?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Đokovića svi žele da skinu sa vrha, ali će u nastavku sezone isključivo od igara srpskog tenisera zavisiti raspored najboljih igrača planete. Novak može da učestvuje na svim turnirima, a gledajući sezonu na šljaci, situacija je sledeća - u Monte Karlu su Đoković i Alkaras u odličnoj poziciji jer su prethodne godine ispali u drugom kolu, pa obojica nemaju ni šta da brane. Ko bude bolji u kneževini, taj će biti u boljoj situaciji i na ATP listi.

Zatim Alkaras ide u Barselonu, a Đoković u Banjaluku. Nole brani tek 150 bodova, dok Karlitos mora da sačuva 500 i imaće težak zadatak ispred sebe.

U Madridu Alkaras brani titulu, a Nole polufinale, dok je jedini turnir u kom je Đoković donekle u podređenom položaju masters u Rimu koji je prošle godine osvojio, a Alkaras na njemu nije ni učestvovao, pa nema šta ni da brani.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

 

Poslednji u nizu je Rolan Garos gde su prošle sezone oba tenisera igrala četvrtfinale i nema sumnje da je upravo ovaj grend slem Novakov prioritet. Razlog je više nego jasan, ako ga osvoji ući će u istoriju po još jednom parametru i postaće teniser sa najviše osvojenih grend slem turnira ikada (trenutno je izjednačen sa Rafaelom Nadalom i obojica imaju po 22).

Dakle, nikad zanimljivija trka može da počne, a ono što je dobro definitivno je to da sve zavisi od Novaka Đokovića!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading