SVE JE OTKRIVENO! Đoković se UZALUD trudio! Svi Novakovi zahtevi za ulazak u SAD su odbijeni!

Autor:

Sport

07.03.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nevakcinisanosti je najboljem teniseru sveta zabranjen ulazak u SAD na američku turneju i učešće na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

SVE JE OTKRIVENO! Đoković se UZALUD trudio! Svi Novakovi zahtevi za ulazak u SAD su odbijeni!

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković je imao veliku želju da učestvuje na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, pa je na sve načine pokušavao da izbori ulazak u SAD, o čemu je pričao novinar "Njujor tajmsa", Merju Futerman.

- Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena - rekao je Futerman i nastavio:

- Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

 

 

Srpski as i njegov menadžer Eduard uputili su molbu i Kenu Solomonu.

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora ‘Tennis Channel‘ i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu.Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - istakao je Merju Futerman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading