MUKE MUŽA MONIKE SELEŠ: Američki milijarder ratuje sa guskama!

Autor:

Sport

07.02.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Tom Golisano (76), muž bivše jugoslovenske teniserke Monike Seleš (44), ima problema sa vlastima, jer ne želi da plati porez državi Njujorku od 90.000 dolara.

RepublikaFoto: youtube.com/GolisanoFoundation
Tom Golisano

Poznati milijarder ne želi da plaća porez američkim vlastima, jer smatra da su oni zaduženi da sačuvaju njegovo bogato imanje na jezeru, procenjeno na 800.000 dolara, od gusaka koje tu borave i obavljaju nuždu.

On je pokušavao svim sredstvima da otera guske sa svog jezera, ali nije uspeo. On tvrde da mu guske zagađuju okolinu.

- Prošlog leta bilo je užasno. Pa videli smo oko 100 do 200 gusaka kod nas. Ne možete da šetate bosonogi, ne možete da bacate frizbi, ne možete da se družite sa unucima. Ovde plaćam sve poreze i opet ne mogu da koristim svoje imanje jer guske obavljaju nuždu - tvrdi Golisano.

On je odlučio da ne plaća porez i rizikuje da bude dodatno kažnjen.

- Problem je u vlasniku rezidencije. On treba a vodi brigu o tome, ne grad - rekao je jedan od gradskih čelnika Danijel Maršal.

Bogatstvo Toma Golisana je procenjeno na 3,4 milijarde dolara. Bogatstvo bi sasvim sigurno bilo i veće, ali je on poznat po svom humanitarnom radu. Ulagao je obrazovni sistem i visoko obrazovanje, kao i u zdravstvo, pa tri bolnice na Floridi nose njegovo ime.

- Stvar je principa, neću i gotovo - poručio je Golisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading