KREĆE POHOD NA NEMAČKU: Reprezentacija Srbije obezbedila plasman na EURO 2024. godine!

Autor:

Sport

27.04.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su dalje prošli, a da nisu odigrali svoju utakmicu u ovom kolu.

KREĆE POHOD NA NEMAČKU: Reprezentacija Srbije obezbedila plasman na EURO 2024. godine!

Foto: Starsport

Rukometna reprezentacija Srbije je uspela da obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo, iako i dalje nije odigrala svoja dva poslednja meča u grupi, protiv Finske i Slovačke.

Izabranici Tonija Đerone su prolaz dalje obezbedili tako što je Norveška uspela da savlada Slovačku, i tako je spreči da uđe u borbu za drugo mesto. Kako je Finska već ranije otpisana, jasno je da je naša selekcija uspela da obezbedi plasman na prvenstvo.

Naša selekcija je trenutno na drugom mestu u grupi, sa skorom od tri pobede i jednim porazom, dok je ispred nas Norveška, koja ima skor 4-1, uz jedan meč više odigran.

Ekipa Tonija Đerone će do kraja kvalifikacija igrati još sa Finskom u četvrtak od 18 časova i sa Slovačkom u nedelju u istom terminu.

Ranije su mesto na kontinentalnom šampionatu obezbedili Nemačka kao domaćin, a uz njih su još dalje prošli i  Španija, Švedska, Danska, Portugalija, Austrija, Mađarska, Slovenija i Francuska. Dalje su, posle mečeva u sredu, prošli i Norveška i Hrvatska.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je od 10. do 28. januara naredne godine. Aktuelni šampion Evrope je selekcija Švedske, koja je prošle godine, u velikom finalu, porazila reprezentaciju Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading