Jadranski biser u znaku srpskog – zlatom okićene Sare

Autor:

Sport

14.03.2022

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćen bljesak srpske ženske boks scene. Bez predaha i možemo reći u gotovo jednom šampionskom dahu prohujala je kroz prvu etapu sezone 2022. mlada srpska reprezentativka Sara Ćirković i novim zlatom na međunarodnoj sceni potvrdila da je budućnost srpskog boksa.

Jadranski biser u znaku srpskog – zlatom okićene Sare

Foto: BSS

Sara Ćirković

Na upravo završenom međunarodnom takmičenju "Jadranski biser", najstarijem bokserskom takmičenju u Crnoj Gori, koji je ove godine održan po 31. put i u kome je učešće uzelo 19 zemalja, 111 bokserka i bokserki, Srbija je osvojila pet medalja. Turnir u Budvi okupio je boksere i bokserke rođene 2004. i 2005. godine u svim težinskim kategorijama i predstavlja generalnu probu za EUBC Evropsko prvenstvo u boksu za mlade, koje će od 10. do 22. aprila 2022. biti održano u Sofiji.

Aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji juniorki, srpska reprezentativka Sara Ćirković (BK „Obilić" – Zvornik) nakon zlata na Kupu nacija u Somboru, zatim zlata na međunarodnom turniru u Brašovu sada je na Jadrnskom biseru pokazala šta je srpski biser. Novo najsjanije odličje, ali i naslov najbolje bokserke turnira Ćirkovićeva je osvojila trijumfom u finalu nad najboljom mladom bokserkom Španije Iratze Vals de Valje.  

Srebrnu medalju na 31."Jadrankom biseru" za Srbiju u konkurenciji bokserki osvojile su Dragana Jovanović iz BK Sombor i Đina Miletić iz BK Čačak. U muškoj konkurenciji bronzane medalje su osvojili Rastko Simić iz BK Loznica i Darko Đukanović iz BK Rokica Loznica.

Bokserke je prevodio trener reprezentacije Srbije Mirko Ždralo je mladiće predvodio trener Nenad Vasiljević.

- Prezadovoljna sam pobedom, nastavila sam zlatni niz i ritam u kojem sam od početka 2022. Nakon izuzetno jakog turnira u Rumuniji gde sam osvojila zlato, dobila sam još veću motivaciju da nastavim još jače i bolje na turnirima koji slede, potvrda tome je Budva i veliki pehar koji sam dobila za pobedničko postolje. Posebno me raduje trijumf nad bokserkom iz Španije koja je bila favorit. Idemo dalje i na narednim takmičenjima, nema stajanja, sada samo još snažnije i sjajnije - istakla je Ćirkovićeva.

Republika

Foto: BSS

Omladinska zlatna rukavica - Sara Ćirković

Srpski reprezentativac, bronzani na „Jadranskom biseru" Darko Đukanović ističe da je svaka medalja važna.

- Svaka medalja ima svoj značaj i svoju poruku. Istrošio sam se puno protiv Makedonca u četvrtfinalu koga sam pobedio, bio sam bolji ui u polufinalu protiv Kazahstanca, ali sudije su rekle drugačije. Verujem u sebe i konstantno napredujem, postavio sam visoke ciljeve i verujem da ću ih ostvariti. Uslove za rad i napredak imamo savršene, BSS se potrudio da nam otvori sva vrata, a na nama je da radimo, da budemo vredni i posvećeni, da se borimo.  Nastaviću da se odazivam na pripreme i naredna takmičenja - zaključio je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading