SRCE ILI RAZUM? Da li će Sferopulos POMOĆI svom VOLJENOM KLUBU? Zvezda može da učini USLUGU grčkoj BRAĆI!

Autor:

Sport

04.04.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozicija kluba sa Malog Kalemegdana će biti između ljubavi i glave!

SRCE ILI RAZUM? Da li će Sferopulos POMOĆI svom VOLJENOM KLUBU? Zvezda može da učini USLUGU grčkoj BRAĆI!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras od 19.00 časova Olimpijakos u pretposlednjem, 33. kolu Evrolige uz direktan prenos na portalu Republika i televizijskom programu Sport klub 3. 

Iako za klub sa Malog Kalemegdana ovaj duel nema rezultatski značaj, svakako ima emotivni. Prvo što je u pitanju bratski klub iz Pireja, drugo zato što Janis Sferopulos ima dugogodišnju istoriju sa Olimpijakosom.

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

Kao što je pomenuto, Grcima treba pobeda. Oli se nalazi u borbi za mesto u plej-ofu. Trenutno imaju jednu pobedu više od osmoplasiranog Makabija i bolji međusobni skor. Ipak, ukoliko omanu na gostovanju u Beogradu sledi im težak duel sa Fenerbahčeom u sjajnoj formi. Meč sa Turcima, biće ujedno i borba za višu poziciju, a nijedna ekipa ne želi da se oklizne i padne u plej-in, tako da je pobeda u Areni za Barcokasove košaraše kategorički imperativ. 

Večeras će im protivnik biti Crvena zvezda, ekipa koju sa klupe predvodi Janis Sferopulos. Aktuelni strateg kluba sa Malog Kalemegdana je četiri sezone proveo u Pireju kao vođa stručnog štaba, a takođe je bio i pomoćnik u vremenu kada je Miloš Teodosić započinjao dominaciju Evroligom u Grčkoj.

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

I sam Sferopulos je naveo da će ovo biti izrazito emotivan susret.

- Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sada se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku i motivacije ne sme da manjka, želimo da pobedimo. Sigurno kada igrate protiv bivšeg kluba, to je drugačija utakmica od svih ostalih. Ne možete da izbrišete sve što ste tamo uradili. Ali sada sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da sutra pobedimo - istakao je nekadašnji stučnjak Makabija. 

Večeras će se Janis naći na prekretnici između srca i razuma, jer ima priliku da pomogne klubu koji ga je lansirao među Zvezde Evrolige. 

Iako je profesionalac, ne sumnjamo da će postupiti racionalno, sigurno je da postoji deo duše koji se bori sa pravom odlukum. Da li će pobediti - ostaje da se vidi. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading