SFEROPULOS BLISTA ZBOG POBEDE! Trener Zvezde o tradiciji, navijačima i šta je PRESUDILO derbi!

Autor:

Sport

28.01.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli savladali večitog rivala u 18.kolu AdmiralBet ABA lige.

SFEROPULOS BLISTA ZBOG POBEDE! Trener Zvezde o tradiciji, navijačima i šta je PRESUDILO derbi!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je teškom mukom savladala Partizan u večitom derbiju 18. runde regionalnog takmičenja, iako je u najvećem delu meča imala ubedljivu prednost.

Dozvolili su domaći u finišu utakmice crno-belima da se približe i naprave rezultatsku dramu, ali je tim Janisa Sferopulosa odbio ovaj napad ekipe Željka Obradovića i na kraju stigao do zasluženog trijumfa.

Nije štedeo Grk po završetku susreta u Areni pohvale na račun svojih izabranika:

Republika

Foto: Starsport

 

- Čestitam igračima, ponosan sam kako su igrali. Prvo poluvreme je bilo jedno od naših najboljih ove sezone. Bili smo vrlo koncentrisani tri četvrtine i više od toga, onda smo je izgubili, napravili dva faula u šutu za tri, nismo bili koncentriesani, ali smo na kraju zaslužili pobedu. Srećan sam, jer smo odigrali dobro posle dva poraza u Evroligi, koje smo doživeli - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Gledali smo žustar derbi, vaše mišljenje?

- Velika tradicija je u ovoj zemlji, Srbija je zemlja košarke od kad se igra taj sport. Možete svi da zamislite koliko znači svima pobeda između ova dva kluba. Ja sam nešto slično doživeo kad sam radio u Grčkoj i svojevremeno u Izraelu.

Koliko je bilo teško psihološki spremiti posle Albe i koliko je važno pred sledeći meč, a to je bio derbi?

- Poraz od Albe, pa derbi, teško je uvek posle poraza spremiti se na odgovarajući način. Čestitam igračima koji su okrenuli situaciju na svoju stranu. Važno je da smo pobedili dve utakmice protiv Partizana, posebno prvu gde smo izgubili dobijeno, zato je bitno da smo dobili, jer ćemo sa njima igrati još mnogo mečeva.

Foto: Starsport

 

Usledilo je pitanje kako izgleda trenirati Jaga, koji je rešio derbi?

- Pokazao je da može da iznese ovakav nivo utakmica. Dobro odrađuje svoj posao i pred njim je blistava budućnost.

Nastavio je grčki stručnjak u istom tonu:

- Želeo bih samo da se zapravim upravi i predsedniku Nebojši Čoviću, jer su obezbedili čarter posle Berlina i izbegli smo umor, što je jako bitno pred ovu utakmicu.

O padu koncentracije, kada je šut Avramovića mogao da uđe i zašto se dešavaju oscilacije?

- Pokušavamo to da rešimo, jedan od faktora je umor, koji dovodi do toga. Nije bilo mnogo ritma, koliko je bilo samo pauza u poslednjih pet minuta i pregledavanja odluka. U ključnim momentima su napravljena dva faula za dva poena, a ne za tri. Cilj je da se smanje greške. Partizan je mnogo puta bio u ovakvoj situaciji i uspeo da pobedi, znali smo to.

Na šest minuta pre kraja promenjena je cela petorka...

- Nisam ceo tim, već postepeno sam menjao igrače. Nedovića sam izvukao, pa vratio, ne mogu svi igrači u istom ritmu da igraju svih 40 minuta - istakao je Sferopulos.

U narednom 19. kolu, Crvenu zvezdu čeka novi derbi protiv podgoričke Budućnosti u "Morači", dok crno-beli dočekuju Split.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading