UKRAJINCI BEŽE U MOLDAVIJU: Poražavajuće vesti za Zelenskog, niko neće da gine na frontu

Autor:

Svet

05.05.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti u Kijevu preduzimaju sve moguće mere da spreče bekstvo iz zemlje, a vojnosposobnim muškarcima zabranjeno je da napuste Ukrajinu

UKRAJINCI BEŽE U MOLDAVIJU: Poražavajuće vesti za Zelenskog, niko neće da gine na frontu

Foto: Tanjug/AP

Vojno sposobni Ukrajinci često pokušavaju da pobegnu iz zemlje koristeći tranzitni put u Odeskoj oblasti koji prolazi kroz selo Palanca u Moldaviji, izjavio je Andrej Demčenko iz državne Granične službe Ukrajine.

"Postoji put Majaki - Udobnoje - Palanca, koji prolazi kroz teritoriju Moldavije. Graničari obezbeđuju kontrolu ulaska i izlaska sa ovog tranzitnog puta. Ali, nažalost, vrlo često ljudi izaberu ovaj tranzitni put da bi ilegalno napustili zemlju. Neki se kriju u vozilima da bi došli do ovog dela, a drugi napuštaju svoja vozila i pokušavaju da se domognu teritorije Moldavije", rekao je Demčenko, prenosi TASS.

On je rekao da granična služba Ukrajine pokušava da spreči ovakve pokušaje bekstva u saradnji sa moldavskim kolegama.

Ranije su ukrajinski mediji objavili snimak na kojem se vidi mnogo napuštenih automobila na deonici autoputa Majaki – Udobnoje – Palanca, kroz ukrajinsko-moldavsku granicu u Odeskoj oblasti, navodi TASS.

Vlasti u Kijevu preduzimaju sve moguće mere da spreče bekstvo iz zemlje, a vojnosposobnim muškarcima zabranjeno je da napuste Ukrajinu.

Kako tvrdi ruska novinska agencija, regrutuju se i oni koji su zbog zdravstvenih problema nesposobni za vojnu službu.

Kad smo kod borbe na frontu, komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk saopštio je da je ukrajinska PVO oborila protekle noći 23 od 24 drona "šahed” koje je Rusija upotrebila za napad na Ukrajinu.

Bespilotne letelice su lansirane iz ruske Kurske oblasti i sa Krima, napisao je Oleščuk na Telegram kanalu.

Prema rečima Oleščuka, vazdušni napad su odbile protivvazdušne raketne jedinice Vazduhoplovstva i mobilne oružane grupe Odbrambenih snaga Ukrajine.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništene su 23 jurišne bespilotne letelica u oblastima Harkova, Hersona i Dnjepropetrovska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading