GROBARIMA OVE SEZONE TREBA VIŠE OD MERAČA PRITISKA! ARENA JE MESTO SENZACIJA: Evo KADA se sve PARTIZAN vraćao "IZ MRTVIH" i dobijao IZGUBLJENE utakmice!

Autor:

Sport

13.01.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi navijači su tvrdili da su bili na ivici infarkta.

GROBARIMA OVE SEZONE TREBA VIŠE OD MERAČA PRITISKA! ARENA JE MESTO SENZACIJA: Evo KADA se sve PARTIZAN vraćao "IZ MRTVIH" i dobijao IZGUBLJENE utakmice!

Foto: Starsport

Partizan je sinoć protiv Makabija zabeležio najveći preokret ikada u svojoj istoriji.

Nije se ni pošteno ušlo u susret, a Makabi je već nakon nekoliko minuta imao neverovatnih 16:0. Jednostavno se činilo kao da su igrači Partizana potpuno bespomoćni u odnosu na prejaki Makabi koji je "pucao" sa svih strana preko Brauna, Sorkina, Niba, Boldvina i ekipe. U jednom momentu razlika je iznosila +24 za goste i činilo se da igrači Željka Obradovića ne mogu da se vrate iz tolikog minusa.

Međutim, onda se dogodilo ono što Partizan ove sezone najbolje radi - neverovatan povratak u duel. Crno-beli su zaigrali izuzetno u trećoj deonici na krilima fenomenalnog Nanelija i prednost gostiju kao da se "istopila", pošto su domaći ovaj deo igre dobili sa 31:15. U poslednjoj deonici su nastavili tamo gde su stali u trećoj i preko raspoloženog Pi-Džej Doužera savladali nakon epskog preokreta Makabi sa 88:79.

Republika

Foto: Starsport

Pokretač preokreta Naneli

Ali, baš kao što smo rekli, ono što Partizan ove sezone najbolje radi postaje polako zaštitni znak crno-belih koji tako daju do znanja svima da ih apsolutno nikada ne treba otpisati.

Situacije slične sinoćnoj dešavale su se još mnogo puta ove sezone. Da krenemo od početka.

Partizanu je u goste došla Crvena zvezda Meridianbet u petoj rundi Evrolige. Crno-beli su dobro ušli u meč, ali je kasnije usledio određeni pad, te je do poluvremena "prosuta" prednost od 10 poena, da bi do kraja treće četvrtine gosti imali +12. Jagovom trojkom na 8:38 do kraja meča crveno-beli su otišli na +13, ali, tu kreće Partizanovo "buđenje". Crno-beli su išli sitnim koracima i polako "topili" prednost večitog rivala, da bi na minut i po do kraja tek prvi put izjednačili, a do kraja preko uvek raspoloženih Avramovića i Ledeja došli do pobede.

Republika

Foto: Starsport

Prvi večiti derbi u Evroligi ove sezone

Posle dva kola, Fenerbahče je otpočeo "turu" po Beogradu upravo protiv Partizana. I tu su gosti rešetali sa svih strana. Hejs-Dejvis se raspucao i doneo +15 istanbulskom timu pred kraj prvog dela. Ipak, Partizan je uspeo da do kraja poluvremena to spusti na -9, a potom preko Anđušića i Nanelija i na -6 na isteku treće deonice. Potom je počeo omiljeni deo svih Grobara, a Fener je sve do, identično kao Zvezda Meridianbet, nekih minut i po pre kraja održavao prednost. Onda je na scenu stupio Anđušić, koji je zajedno sa Smailagićem i Kaminskim doneo preokret i veliku pobedu Partizanu.

U 11. rundi došao je u goste veliki Panatinaikos. Mislilo se da će to biti lak posao za goste čiji je centar Matijas Lesor dočekan ovacijama, ali ni ovog puta se nisu dali crno-beli. Partizan je dobro igrao sve do starta poslednje deonice kada je dozvolio "zelenima" da se razigraju i odu na +10. Na tačno dva minuta do kraja Grant je postigao trojku za +7 Atinjana, ali, igrači su ponovo rekli: "Ne može". Serijom Pantera od 7-0, crno-beli su izborili produžetak, a, kada su već dobili takvu priliku, nisu je ispustili već su slavili nad velikim favoritom i tada.

Republika

Foto: Starsport

Povratak Lesora u Arenu

Samo dva kola kasnije usledio je još jedan ogroman preokret. Ovog puta je Armani došao u Arenu i završio je isto kao pomenuti prethodnici. Na oko četiri minuta do kraja treće deonice "manekeni" su imali +15 pogotkom Šildsa. A, tada, kreće još jedna neverovatna sekvenca. Serijom od čak 35-9 Partizan je potpuno utukao rivala i na kraju ubedljivo slavio nad Olimpijom.

Strašan niz su izabranici Željka Obradovića nastavili i sinoć protiv Makabija, te tako poručili timovima širom Evrope da se niko neće dobro provesti na gostovanju u Areni, makar imao i +24.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading