NEVEROVATNO IZNENAĐENJE! LEDEJ ima NOVI KLUB!

Autor:

Sport

04.01.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš će sreću potražiti na drugom mestu u Evropi.

NEVEROVATNO IZNENAĐENJE! LEDEJ ima NOVI KLUB!

Foto: Instagram/printscreen

Set Ledej

Američki košarkaš Set Ledej pronašao je novi klub, te će od sledeće sezone nastupati za poljsku Arku. Zanimljivost je što je ovaj igrač brat ljubimca grobara, Zeka Ledeja.

 

 

Brat krilnog centra Partizana je sezonu počeo u švedskom Jamtlandu gde je prosečno beležio 15.4 poena i skoro deset skokova po utakmici na 14 mečeva što je zaista impresivan učinak. S obzirom na dobre nastupe u Švedskoj, koja nije poznata po kao zemlja košarke, Poljska će ipak biti napredak u karijeri američkog igrača. 

Nije mu strano da menja timove u toku jedne sezone budući da je prošle promenio čak tri. Nastupao je za švedski Sodertalje, luksemburšku Spartu i Goricu. Došao je čak do Mađarske, a specifično je i to da je proveo neko vreme na Kosovu, igrajući za Sigal iz Prištine.

Set Ledej ima 27 godina, diplomirao je 2020. na Univerzitetu Istočna Kalofirnija i nastupao je za još nekoliko koledž timova. 

Arka trenutno prolazi kroz težak period. Nalaze se na poslednjem mestu poljskog šampionata sa tri pobede i 12 poraza. Ovo je tim koji je igrao Evroligu u sezoni 2012/13. Grupnu fazu u starom formatu Evrolige su završili na poslednjem mestu. Imali su u skorije vreme priliku i da nastupe u Evrokupu. U sezoni 2019/20 su se našli u grupnoj fazi i imali priliku da igraju protiv podgoričke budućnosti. Takmičenje su završili sa samo tri pobede i čak sedam poraza. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading