"DŽELAT" PARTIZANA I ZVEZDE MERIDIANBET MVP KOLA! Nagradu podelila DVA igrača!

Autor:

Sport

04.01.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proglašeni su najbolji igrači prethodnog kola Evrolige.

"DŽELAT" PARTIZANA I ZVEZDE MERIDIANBET MVP KOLA! Nagradu podelila DVA igrača!

Foto: printscreen Euroleague

Košarkaš Makabija iz Tel Aviva Bonzi Kolson, i igrač Baskonije Čima Moneke podelili su titiulu najkorisnijeg igrača 18. kola Evrolige. Za nigerijskog internacionalca ovo je drugi put ove sezone da je poneo priznanje za najboljeg igrača kola najelitnijeg evropskog takmičenja, dok je Kolsonu prvo priznanje tog tipa u karijeri. 

 

 

Kolson je ubacio 27 poena i imao indeks 34 u pobedi Makabija nad Monakom u "Pioniru" rezultatom 93:83. Amerikanac je pogodio devet od deset šuteva za dva i dve od tri trojke na utakmici i na to dodao još pet skokova.

Moneke je bio najzaslužniji za veliki preokret i pobedu Baskonije nad Panatinaikosom sa 75:73, iako su Grci u trećoj četvrtvrtini vodili sa 17 poena razlike. Moneke je ostvario dabl-dabl učinak od 20 poena i 13 skokova za indeks korisnosti 34.

Podsetimo, Čima Moneke neće ostati u lepom sećanju beogradskih večitih rivala. Partizanu je ubacio 16 poena i bio najbolji u pobedi svog tima nad crno-belima. Sa druge strane, protiv Crvene zvezde Meridianbet je odigrao takođe odličnu partiju koja će ostati upamćena po inteligento promašenim slobodnim bacanjima.

Naime Čima Moneke je svoj drugi penal namerno snažno zakucao u prednji deo obruča kako bi mu se lopta odbila u ruke. U toj nameri je i uspeo, vreme j isteklo, a Baskonija je zadržala dva poena prednosti ne dozvolivši protivniku da uopšte pokuša neki neverovatan šut za 1,2. sekunde. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading