ZVEZDA MERIDIANBET SLAVILA PROTIV HRVATA! Sferopulos o mogućim POJAČANJIMA! Grk zagolicao maštu delija!

Autor:

Sport

24.12.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak crveno-belih pričao je za medije nakon pobede i tajanstveno progovorio o mogućim dolascima.

ZVEZDA MERIDIANBET SLAVILA PROTIV HRVATA! Sferopulos o mogućim POJAČANJIMA! Grk zagolicao maštu delija!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Split u Železniku rezultatom 89:67 u okviru 13. kola AdmiralBet ABA lige. Crveno-beli su pokazali silu i protutnjili kao brzi voz kroz grad na obali Jadrana. Zvezdu Meridianbet je do pobede predvodio Majk Tobi sa 24 poena i šest skokova. Slovenački reprezentativac pruža sve bolje partije i očekuje se da u narednom periodu prenese formu na evroligaške susrete. 

Posle trijumfa, za medije je govorio trener crveno-belih, Janis Sferopulos. Grčki stručnjak je istakao mlade domaće igrače, a komentarisao je i debi novog pojačanja, Fredija Gilespija. 

- Pristup utakmici je bio na visokom nivou. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, igrali veoma dobro u oba smera. Zadovoljan sam prikazanim. Raduju me partije Simonovića i Lazarevića, debitovao je Fredi, koji tek treba da se adaptira na sistem, ali sam siguran da će nam mnogo značiti u period koji sledi - naglasio je Sferopulos.

Ponajbolji igrači Zvezde Meridianbet ove sezone su Džoel Bolomboj i Miloš Teodosić. Njih dvojica su ovaj duel presedeli s obzirom na gust raspored utakmica. Sferopulos je objasnio svoje odluke u selekciji igrača za ovaj meč i stao u odbranu Jaga dos Santosa, čije partije u poslednje vreme nisu na nivou. 

Foto: Starsport

Jago dos Santos u dresu Crvene zvezde Meridianbet

- Odmorili smo Teodosića i Bolomboja, razigrali nekoliko igrača, odigrali dobar meč i sa dosta samopouzdanja čekamo iskušenja koja slede. Jago? On je mlad igrač, ima oscilacija, ali ja sam zadovoljan onim što pruža na parketu - istakao je bivši strateg Makabija.

Na kraju je Sferopulos govorio i o potencijalnim pojačanjima.

- Pratimo situaciju na tržištu, angažovaćemo igrača, ali samo pod uslovom da može da bude pojačanje za ekipu. Nećemo dovoditi igrače, samo da bi povećali njihov broj u timu. Verujem u momke koje imam na raspolaganju. Sigurno nećemo žuriti - izjavio je strateg crveno-belih. 

Crvena zvezda Meridianbet čvrsto drži prvu poziciju na tabeli AdmiralBet ABA lige sa 12. pobeda i samo jednim porazom. Nakon neslavne epizode Partizana u Zadru, sve su veći izgledi da će crveno-beli imati prednost domaćeg terena na završnom turniru Jadrana. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading