PARTIZAN SKRESAO KRILA "ALBATROSIMA": Crno-beli slomili Nemce u drugom poluvremenu!

Autor:

Sport

17.11.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč devetog kola Evrolige završen je rezultatom 89:74.

PARTIZAN SKRESAO KRILA "ALBATROSIMA": Crno-beli slomili Nemce u drugom poluvremenu!

Foto: Starsport

Aleksa Avramović
Košarkaši Partizana zabeležili su četvrti trijumf u Evroligi ove sezone, pošto su na domaćem parketu beogradske Štark Arene savladali Albu iz Berlina rezultatom 89:74.
Crno-beli su posle neizvesnog prvog poluvremena u nastavku meča uspeli da slome otpor nemačkog predstavnika, popularnih "albatrosa", koji su upisali osmi poraz u elitnom društvu.
 
Čovek odluke bio je Aleksa Avramović sa 20 poena, dok su u izostanku Alena Smailagića "parni valjak" pogurali još i Zek Ledej i Džejms Naneli sa po 14, odnosno Danilo Anđušić sa 16 poena. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Timan sa 21 poen.
 
Tim trenera Želimira Obradovića u narednom kolu Evrolige gostuje Efesu 24. novembra, a prethodno će u okviru AdmiralBet ABA lige putovati na megdan Cedevita Olimpiji (20. 11).
 
Na našem portalu mogli ste da pratite teksutalniu prenos utakmice, evo kako je to izgledalo:

PARTIZAN - ALBA 89:74

TOK MEČA:

ZAVRŠENA JE UTAKMICA

Crno-beli su odigrali najbolje kada je to bilo najpotrebije - u poslednjoj četvrtini. Veliki doprinos ponovo su imali domaći igrači, i kada je trebalo odigrati odbranu i kada je bilo važno pogoditi za tri poena. Na kraju je bilo ubedljivih plus 15.

KRAJ KREĆE DEONICE

Odužila se treća četvrtina u kojoj se konačno probudila i beogradska publika. Alba je imala pregršt neorganizovanih napada, što su izabranici Željka Obradovića donekle uspeli da materijalizuju. Međutim, utisak je da su mogli i više od maksimalnih plus deset na isteku tridesetog minuta -  65:55.

POLUVREME

Partizan je u drugoj četvrtini zaigrao bolju odbranu i to je rezultiralo prelaskom u vođstvo na poluvremenu. Ipak, gosti su pre svega pogocima sa distance uspevali da uzvrate i zadrže priključak pred nastavak - 43:30.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

Košarkaši oba tima bojažljivo su ušli u meč. Ali je to više odgovaralo gostima iz Berlina koji nakon uvodne deonice vode sa 20:18.

Utakmica u Areni je počela!

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Loše vesti za Partizan. Alen Smailagić neće igrati! Srpski centar jedan je od najboljih kod crno-belih ove sezone.

Trener Željko Obradović na ovom meču neće moći da računa na kapitena Kevina Pantera i mladog Balšu Koprivicu.

Crno-beli su u lošoj mini-seriji od dva vezana poraza, a u dosadašnjem toku elitnog takmičenja imaju učinak od tri pobede i pet neuspeha. S druge strane, nemački klub je poslednji na tabeli sa samo jednim trijumfom.

Dobro veče poštovani čitaoci, prate tekstualni prenos meča devet kola Evrolige između košarkaša Partizana i Albe u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading