STIŽE LOVA "ORLOVIMA"! Poznato koliko su košarkaši Srbije ZARADILI plasmanom u finale!

Autor:

Sport

11.09.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska selekcija osvojila je srebrnu medalju u Manili.

STIŽE LOVA "ORLOVIMA"! Poznato koliko su košarkaši Srbije ZARADILI plasmanom u finale!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili, pošto su u finalu Mundobasketa poraženi od selekcije Nemačke rezultatom 77:83, posle veoma uzbudljive završnice, u kojoj su sudije navlačile na stranu "pancera".

Budući da su izabranici Svetislava Pešića došli do finala, tom prilikom je zaradila i značajnu svotu novca.

Naime, nagradni fond u nacionalnim takmičenja se ne ističe preterano, nikada i nije, a veruje se da je to i zbog toga što nije preterano glomazan.

Ukupni nagradni fond za ovogodišnje Svetsko prvenstvo je bio 3.200.000 evra, što znači da će on biti razdeljen na sve 32 selekcije koje su učestvovale na ovom takmičenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Pored toga, svaka od tih ekipa učesnica će dobiti i bonus od 50.000 evra kao nagradu što su uopšte i igrale na Mundobasketu, a ostalih 16 timova koje su prošle prvu fazu, one će inkasirati po još 100.000 evropskih novčanica.

Kada se podvuče crta, Srbija će osvajanjem srebrne medalje zaraditi 250.000 evra od turnira na Filipinima.

Podsetimo, "orlovi" su u grupnoj fazi najpre pobeđivali Kinu, Portoriko i Južni Sudan, potom doživeli poraz od Italije, pa pobedili Dominikansku Republiku u meču za plasman dalje.

U četvrtfinalu je ubedljivo savladana Litvanija, dok je u polufinalu zaustavljena i moćna Kanada, koja je osvojila bronzu u meču protiv SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading