KOŠARKAŠKA JAVNOST U ŠOKU: Biran ispred Janisa na NBA draftu, a sada potpisao za grčki AEK!

Autor:

Sport

07.08.2023

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni Amerikanac stiže na Stari kontinent.

KOŠARKAŠKA JAVNOST U ŠOKU: Biran ispred Janisa na NBA draftu, a sada potpisao za grčki AEK!

Foto: Tanjug/AP

Dugogodišnji NBA bek, Ben Meklemor, zvanično će svoju profesionalnu karijeru nastaviti na evropskim terenima. U nedelju je stigla potvrda da će ovaj tridesetogodišnji šuter tokom sezone 2023/2024 zaigrati za atinski AEK.

 

 

Njegov prelazak u redove AEK-a predstavlja veliko iznenađenje i već sada se očekuje da će preuzeti ulogu lidera u ekipi koju trenira Đoan Plaze. Uz njega, na terenu će se nalaziti imena poput Mindaugasa Kuzminskasa, Džordana Mekreja, Lengstona Hola, kao i bivšeg košarkaša Partizana, Janisa Kuzeloglua.

Meklemor je u NBA ligi prisutan od 2013. godine, kada je bio izabran kao sedmi pik na draftu, čime je nadmašio buduće NBA zvezde poput Janisa Adetokumba i Rudija Gobera.

Njegove prve četiri godine NBA karijere protekle su u dresu Sakramento Kingsa. Nakon toga, uz povremene epizode u Dži ligi, nastupao je za Memfis, Hjuston, Lejkerse i Portland. Prethodne sezone je čak okušao svoje veštine i u Kini, igrajući za Šandong Haj-Spid Kirin.

Sada, sa bogatim iskustvom iz najjače košarkaške lige sveta, Meklemor donosi svoj talenat i znanje na evropsko košarkaško tlo. Njegova sposobnost da postiže poene sa perimetra i da deluje kao vođa na terenu doprineće žuto-crnima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading