PEŠIĆ OTKRIO: Dvojica košarkaša OTPALA sa spiska!

Autor:

Sport

05.08.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i selektor reprezentacije Srbije.

PEŠIĆ OTKRIO: Dvojica košarkaša OTPALA sa spiska!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić, selektor "orlova", po prvi put se oglasio od početka priprema naše reprezentacije za predstojeći Mundobasket.

Naši košarkaši su 28. jula zvanično počeli sa treninzima, a u međuvremenu su odigrali dve pripremne utakmice, protiv Bosne i Hercegovine, odnosno Poljske.

Pešić je najpre pričao o tome šta je sve urađeno do sada u prvoj fazi priprema za Mundobasket.

- Poslednji dan boravka ovde u pravom raju jer su uslovi fantastični, ne samo u ovoj hali, već i sve što se dešava oko hale. To nam je baš godilo i pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo, entuzijazam je bio na visokom nivou, to nam je u ovom trenutku, sa obzirom na novonastale probleme… - rekao je Pešić.

Zatim je selektor dodao i da su dvojica igrača zvanično otpala sa spiska, dok se za dvojicu i dalje ništa ne zna.

- Ja uvek kažem nema problema, ima rešenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da nastave, imamo situaciju sa Trifunović i Smailagićem. Oni su još u procesu rehabilitacije, očekujemo svaki dan da se priključe, videćemo kako će to da ide. Što se tiče ostalih oni su dosta dobri, imali smo dve utakmice, dve trening utakmice. Nije bilo tajnih ili bilo kakvih, već želja da budemo sami, da možemo da treniramo, a ne da igramo. To se pokazalo kao pun pogodak, imali smo dosta dobre, ambiciozne i agresivne protivnike koji se spremaju za kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada počinju utakmice na Akropolis kupu u Atini, to su prve zvanične utakmice, nadamo se da će nam pomoći dosta jer smo u procesu uigravanja. Želimo da se predstavimo u dobrom svetlu.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije

Napominje da je od krucijalnog značaja što su tu Bogdan Bogdanović i Stefan Jović, dva veoma iskusna igrača.

- Radujem se Joviću i Bogdanu, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, već je vođa tima i posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem da se posveti samo sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Veoma poštujem odluku Stefana Jovića da u jednoj teškoj situaciji sa obzirom na zdravstvenu situaciju u njegovoj porodici. Priključio se reprezentaciji, njegovo iskustvo i znanje odmah se to primetilo. Olakšanje za sve ostale igrače zbog njegovog iskustva, on će da pomogne Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su veoma važne. Radujem se da su i Stefan i Bogdan u ekipi njihovo znanje će mnogo značiti.

Za kraj, pričao je i o mlađim snagama u reprezentaciji.

- Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Simanić i Petrušev, Nikola Jović koji je po prvi put ovako, već je bio priključen u prozorima, napredovao je dosta i ojačao. Igra sa mnogo samopouzdanja, zadovoljni smo kako se ponaša, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Ukupno gledano, sve je dobro, samo da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mislim da bismo mogli da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili bez obzira na sve - kazao je Pešić.

Podsetimo, prvenstvo sveta je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će igrati u grupi B, zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading