KONAČNO KRAJ SAGE: Nikola Mirotić ima NOVI klub! Nosiće CRVENO-BELI dres!

Autor:

Sport

30.07.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da je postignut dogovor.

KONAČNO KRAJ SAGE: Nikola Mirotić ima NOVI klub! Nosiće CRVENO-BELI dres!

Foto: Starsport

Nikola Mirotić pogaša trojku za produžetak protiv Crvene zvezde

Nikola Mirotić postaće novi košarkaš Armanija iz Milana.

Kako javljaju italijanski mediji, sjajni krilni centar prihvatio je čak 60 posto manju platu nego što mu je nuđena u Partizanu.

Celo leto traje saga oko budućnosti Mirotića, uzburkana je košarkaška javnost, posebno u Srbiji, a izgleda da je svemu konačno došao kraj.

Nakon što je odjavio crno-bele, i time izazvao reakciju javnosti kakva nije zapamćena, Mirotić se nije više oglašavao na temu svoje budućnosti.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

 

Izgleda da finansijski aspekat nije igrao presudnu ulogu, već da jednostavno nije želeo da bude etiketiran od strane bilo koga u zemlji koju voli, i za čiji je narod uradio mnogo toga kroz humanitarne akcije.

Podsetimo Barselona je Mirotiću uručila otkaz, dve godine pre kraja ugovora, zbog čega će Nikola pravdu potražiti na sudu.

Mirotić je u Kataloniju stigao 2019. godine kada se vratio iz NBA. U međuvremenu je sa tim timom osvojio Kup Kralja i špansko prvenstvo 2021. i 2023. godine, a bio je i MVP tog takmičenja, kao i Evrolige 2022. godine.

Nikola je prošlu sezonu u Evroligi završio sa 15,4 poena te 4,3 skoka i 1,2 asistencije, uz jednu ukradenu loptu

Nekadašnji španski reprezentativac crnogorskih korena profesionalnu karijeru počeo je u Real Madridu, a onda je nastupao i za Čikago, Nju Orleans, Milvoki i pomenutu Barselonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vujičin

30.07.2023 19:05

Nije jos gotovo,ceka se blagoslov patrijarha papi da bi on mogao da blagoslovi ugovor a zatim sednica italijanske vlade i parlamenta da usvoji njegov dolazak...e sad ako sve prodje kako treba italijanski premijer ce potpisati ukaz o njegovom prelasku mada se cini da ce doci dovelikih podela medju klubovima tako da je sve neizvesno jer ima puno amandmana.