POTPUNI PREOKRET! Nikola Mirotić u Partizanu?

Autor:

Sport

30.06.2023

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška bomba bi mogla da eksplodira.

POTPUNI PREOKRET! Nikola Mirotić u Partizanu?

Foto: Starsport

Duel Mirotića i Ezuma

Nikola Mirotić je na meti Partizana.

Kako saznaje "Sport klub" crno-beli nakon ostanka kapitena Kevina Pantera imaju u planu da dodatno ojačaju tim i napadnu titulu u Evroligi.

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

 

Ostoja Mijailović je potvrdio najviše ambicije u svojoj izjavi:

Danima smo vredno radili na tome. Bili smo svesni da će na Pantera, kao MVP AdmiralBet ABA lige i jednog od najboljih igrača u Evropi na toj poziciji, biti velikih napada. Želim da mu se zahvalim što je prihvatio Partizanovu nešto nižu ponudu od one koju je imao od Barselone. Dali smo sve od sebe. Danima smo pregovarali i radili na tome da zadržimo kapitena kao ključnu kariku u našoj ekipi. Za nas je velika stvar da sačuvamo kostur tima koji je napravio čudo posle deset godina posta u AdmiralBet ABA ligi i osam godina neigranja u Evroligi. Bilo nam je važno da zadržimo, pre svega, takvog čoveka, a ne samo igrača koiji je zove Kevin Panter. Za nas je od velike važnosti i što smo uspeli da sačuvamo lidera ekipe koga je želela cela Evropa. U isto vreme i Partizan je pokazao ambicije za narednu sezonu i da želi da se takmiči za najviše ciljeve - zagolicao je maštu navijačima prvi čovek KK Partizan.

Mirotić je sigurno najatraktivnije ime koje će biti dostupno ovog leta. 

U Barseloni su mu jasno stavili do znanja da ne računaju više na njegove usluge zbog smanjenog budžeta, ali gori im pod nogama. Naime Nikola ima ugovor sa katalonskim timom još dve godine, ali situacija mora da se reši do prvog dana jula.

Čak i da ugovor bude raskinut nakon tog datuma, Barsa bi morala da plati znatno veće takse, a dve strane još nisu blizu dogovora iako predsednik Đoan Laporta veruje da je moguć kompromis.

Situacija se prati u celoj košarkaškoj Evropi, Olimpijakos je bio najbliži potpisu sjajnog krilnog centra, ali samo u slučaju odlaska Saše Vezenkova u NBA, što u ovom trenutku nije gotovo.

Tu u priču ulazi Partizan, koji je Mirotića želeo u svojim redovima još kao golobradog mladića od 16 godina, međutim on je tada otišao u Real iz Madrda.

Ovo bi svakako bio najveći transfer leta, a možda i u istoriji klupske košarke Srbije. Ostaje da se vidi kakav će biti epilog.

NIkola Mirotić ima 32 godine, igra na poziciji krilnog centra, a prošle sezone je u dresu Barselone prosečno beležio 15.4 poena uz 5 skokova.

U bogatoj karijeri nosio je i dresove Real Madrida, Čikago Bulsa, Nju Orleans Pelikansa, Toronta i Milvoki Baksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
VALJAK I REALNOST

30.06.2023 21:45

Pa normalno ! MIROTIC veliki ,,GROBAR" NEKA UZMU DUBLJEVICA ,,CIGANINA". SVAKO SVOM JATU ! MI NECEMO TEA !

Valjak I navijaci

01.07.2023 00:48

Normalno u NAJVECI brend KK. PARTIZAN