SADA JE I ZVANIČNO! Grčki velikan ima novog trenera!

Autor:

Sport

20.06.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ergin Ataman promovisan na klupi Panatinaikosa.

SADA JE I ZVANIČNO! Grčki velikan ima novog trenera!

Foto: Starsport

Doskorašnji šef struke Efesa rastao se sa dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope, posle osvojene titule u turskom prvenstvu.

Odavno se znalo da će selektor Turske na kraju sezone preuzeti atinske "zelene", što je više puta potvrdio i dok je radio u Istanbulu.

Danas je Emre Džan promovisan na klupi tima za koji igra srpski reprezentativac Vasilije Micić, dok je Panatinaikos isto učinio sa Erginom Atamanom.

- Tržište imena visokog nivoa u Evropi nije još otvoreno i nema ozbiljnih promena još uvek ali jasno je da će tim nameravati da stigne do Fajnal fora i da osvoji Evroligu. Međutim nije samo do trenera, nije samo do toga šta on sam može da uradi. To smo se dogovorili sa čelnicima Panatinaikosa. Biće sigurno jak sastav ali ne mogu da govorim o imenima. Za dve tri nedelje će se transferi desiti - rekao je Ataman, napomenuvši zbog čega je došao u Atinu.

Ugovor sa novim klubom je potpisan do kraja 2025. godine, dok će iskusni stručnjak imati dve sezone na raspolaganju, kako bi vratio trofej Evrolige u grčku prestonicu koji se čeka još od 2012. godine.

Turski stručnjak je predvodio Efes prvi put na prelasku između dva milenijuma, a potom ponovo od 2008. do 2010. Najveće uspehe je zabeležio u trećem mandatu kada je osvojio dve Evrolige.

- Sjajan je osećaj što sam ovde. Bio sam mnogo puta u OAKA areni, ali kao rival. Sada smo svi tu i spremni za ispunjenje velikih ciljeva - nastavio je Ataman da sipa komplimente i dodao:

- Optimističan sam, naravno. Zašto bih inače bio ovde? OAKA je mesto mnogih titula i uspomena. Panatinaikos je jedan od najvećih evropskih timova i vreme je da se vrate godine uspeha - istakao je Ergin Ataman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading