JOKIĆ PROGOVORIO O SRPSKIM NAVIJAČIMA! Evo šta je rekao o KRITIKAMA Melouna!

Autor:

Sport

06.06.2023

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera u trećem meču velikog finala NBA gostuju na Floridi.

JOKIĆ PROGOVORIO O SRPSKIM NAVIJAČIMA! Evo šta je rekao o KRITIKAMA Melouna!

Foto: printscreen/youtube.com

Uoči puta na megdan Majamiju, najbolji igrač Nagetsa Nikola Jokić govorio je na konferenciji za medije o predstojećem susretu.

Okupljene je zanimalo odakle srpski reprezentativac crpi inspiraciju uoči važnih mečeva:

- Mislim da samo igram košarku. Nemam inspiraciju od drugih sportista ili bilo čega. I divite im se i poštujte ih, ali to je drugi sport. Zaista je kul upoznati ih ili šta već. Ali nemam bilo kakvu inspiraciju od njih, ako to ima smisla - rekao je Jokić.

Potom mu je izloženo mišljenje, po mnogima, najboljeg igrača sveta, Lebrona Džejmsa o njegovom košarkaškom IQ-u, ali je "Džoker" u svom stilu uzvratio:

- Ne znam da drugi pričaju to. Samo pokušavam da igram i da čitam igru. Drugi ljudi tako pričaju o meni. ali za mene, to je samo nasumična košarkaška lopta ili šta već i čitanje igre.

Bio je oduševljen pitanjem o srpskim navijačima, koji su gotovo na svim utakmicama Denvera.

- Da, navijači stvarno dolaze na utakmice i donose zastave i skandiraju moje imene i razgovaraju sa mnom na mom jeziku. Mislim da je to stvarno kul, samo kad vidim koliko je Srba u svetu i kako i dalje dolaze i donose zastave i navijaju za mene. Mislim da je to zaista lepo. Lepo je igrati pred njima. I mislim da je to stvarno kul - dodao je Jokić, naglasivši da svi igrači moraju da pruže doprinos, a ne samo Majkl Porter Džunior:

- Svi su nam potrebni, ne samo on. Moramo bolje da ga pronalazimo i posebno kada je otvoren. To će nam pomoći kolektivno, ali nije samo on. Moramo kao grupa da budemo bolji.

Na pitanje oko taktike i kako će igrati protiv zone, nije previše "otvorio dušu":

- Ne mogu to da ti kažem, prijatelju, jer jamislim da i oni gledaju ovo. Oni su zaista inteligentan tim. Imaju zaista pametne igrače, Džimi, Bam, Kajl, koji mogu u trenutku da pročitaju igru. Oni mogu jednostavno da se transformišu u nekim različitim zonama. Baš kao tim znaju čega žele da se odreknu. Oni su zaista inteligentni, od trenera do igrača. Zato je zona tako efikasna, ne samo protiv nas, to je tokom celog plej-ofa.

Budući da je trener Meloun bio veoma kritičan na račun svojih izabranika, upitali su ga kako gleda na to?

- Videćemo sutra kakav je odgovor. Neka to bude odgovor - istakao je Nikola Jokić.

Podsetimo, treća utakmica finalne serije NBA igra se u noći između srede i četvrtka (2.30 časova po srednjeevropskom vremenu).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading