A SADA, SPEKTAKL: Lebron zakazao duel protiv Jokića, Lejkersi protiv Nagetsa u finalu Zapada!

Autor:

Sport

13.05.2023

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jezeraši" iznenađujuće lako izašli na kraj sa akutelnim šampionom.

A SADA, SPEKTAKL: Lebron zakazao duel protiv Jokića, Lejkersi protiv Nagetsa u finalu Zapada!

Foto: Profimedia

Los Anđeles Lejkeri savladali su Golden Stejt Voriorse 122:101 i ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama obezbedili plasam u finale Zapadne konferencije NBA lige. 

Već u prvoj četvrtini domaćini su se odlepili na +17, vratili su se nakratko Voriorsi, ali su "jezeraši" kontrolisao celu utakmicu, imali +19 u kasnoj fazi treće četvrtine, pa je poslednja deonica bila samo formalnost.

Pod vođstvom trenera Stiva Kera, ovo je bila prva izgubljena plej-of serija za Voriorse pre velikog finala.

Stef Kari je dominirao sa 32 poena, šest skokova i pet asistencija u taboru Voriorsa, ali nije imao pravu podršku od svojih saigrača. Lebron Džejms uzvratio sa 30 poena uz po devet skokova i asistencija. Pratio ga je Ostin Rivs, otkrovenje Lejkersa, sa 23 poena, pet skokova i šest asistencija, Dinađelo Rasel je doprineo sa 19 poena, a Entoni Dejvis sa čak 17 poena i 20 skokova. 

U konferencijskom finalu Lejkersi igraju sa Nagetsima Nikole Jokića, koje su pobedili 2020. u "mehuru". Denver će imati prednost domaćeg terena, a serija počinje u noći između utorka i srede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading