LEGENDE SVE OTKRILE! Isplivale NEPOZNATE PRIČE o Željku Obradoviću: IZBACIO me je sa treninga, pa smo popili POLA FLAŠE ČIVASA!

Autor:

Sport

25.04.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni košarkaši su podelili neke anegdote koje su proživeli sa trenerom Partizana.

LEGENDE SVE OTKRILE! Isplivale NEPOZNATE PRIČE o Željku Obradoviću: IZBACIO me je sa treninga, pa smo popili POLA FLAŠE ČIVASA!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana počinju svoj put ka fajnal-foru Evrolige.

Crno-beli će prvi meč plej-of serije odigrati protiv Reala u Madridu u utorak 25. aprila od 20.45, a pred ovaj duel španski mediji posebnu pažnju posvetili su Željku Obradoviću.

Čuveni "El Mundo" je za mišljenje o Obradoviću pitao i naš portal, a "Marka" je razgovarala sa nizom legendarnih košarkaša koji su govorili o veličini srpskog trenera.

Utakmicu počneš na jedan način, a posle par minuta on sve potpuno promeni. Nilo ne čita igru brzo kao on - rekao je Rafa Đofresa, koji je bio član one Huventudove ekipe koja je 1992. izgubila finale od Obradovićevog Partizana, a onda ga sa Žocom na klupi osvojila 1994.

- Najbolji je kada ostavi tablu sa strane. Imate trenere koji imaju unapred smišljen plan i drže ga se. Željko bi sve promenio u sekundi - dodaje Roberto Nunjez, koji je u Obradovićevom Realu debitovao kao 16-godišnjak.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

 

Svoje mišljenje izneo je i Dejan Bodiroga.

- Toliko je detaljan da će vas posle treninga mučiti gavobolja. Ono što drugi ostavljaju slučaju za njega su fundamentalne stvari. I iznad svega, nikada ne gubi kontrolu nad situacijom. To smiruje igrače.

Džo Aslauskas, legendarni košarkaš Reala, podelio je zanimljivu anegdotu.

- Nedelja pred fajnal-for 1995. je bila jedna od najtežih u mom životu. Trenirali smo toliko da smo mislili da je Željko poludeo. Poslednju prvenstvenu utakmicu smo tako isprebijani izgubili. Ali Evroligu smo osvojili. Bili smo spremni, a to je njegova zasluga - prisetio se Džo Aslauskas, legenda Real Madrida.

- Trudi se da svaki dan radi sve jače i jače i da igrače učini boljim. Samo to što je on pored teme bi svakoga trebalo da ubedi da je spreman za veliku utakmicu - dodao je Fragiskos Alvertis.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

O Obradoviću je pričao i Kostas Slukas.

Kada imaš takvog trenera, koji sa istom strašću reaguje na događaje u finalu Evrolige i na prijateljskoj utakmici, jednostavno moraš da uložiš sve od sebe. Njegov stav ti daje razlog da treniraš. Bitno je ono što ti kaže, ne tenzija sa kojom to izgovori. Moraš da znaš kako da to prmiš. U suprotnom si u problemu - rekao je Kostas Slukas.

Pomenuti Roberto Nunjez otkrio je još neke anegdote.

- Sećam se njegovih svađa sa teškašima u timu. Pomislio sam: Ako je takav sa njima, kakav li će tek da bude sa nama momcima iz škole. U svlačionici bi te naterao da se porodiš ako si pogrešio. Ali u javnosti, na konferenciji za novinare, uvek bi stao u tvoju odbranu. On je bitanga koje te natera da ga voliš - dodao je on.

Na njegove reči nadovezao se i Isma Santos.

- Veoma je strastven. Živi sa velikim intenzitetom, psebno kada je košarka u pitanju. Ali nikada te neće ogovarati iza leđa ili pričati poluistine. Reći će ti šta misli. Vrlo je iskren i zato mu na kraju veruješ.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Fragiskos Alvertis imao je još nekoliko reči o Obradoviću.

- Obradović može da postane najbolji prijatelj svojih igrača. Empatičan je, jer je i sam bio sportista i zna kroz šta prolaziš. Razmišlja kao trener, ali sa filozofijom igrača. I zna da ti pogodi žicu. Da te podigne u svakoj situaciji.

Nije stao ni Džo Aslauskas sa pohvalama.

- Jednog dana me je izbacio sa treninga. Nisam bio koncetrisan i poslao me je u svlačionicu. Onda je došao kod mene da rešimo problem i rešili smo ga tako što smo otišli na piće. Izašao sam polupijan nakon pola flaše Čivasa. Jednog trenutka te nervira, drugog ti je najbolji prijatelj.

Privatna druženja sa Obradovićem su igrači ipak krenuli da izbegavaju.

Sve je to lepo, bilo je zabavno, ali posle nekoliko sati, moraš da si na 100 odsto na treningu - istakao je Rafa Đofresa.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Ipak, najveća pohvala stigla je od Majka Batista.

- Meni je kao otac. Sve je uradio za mene. Znam da uvek govori da bi umro za svoje igrače, ali verujte, i mi bismo za njega.

Za kraj, svoje mišljenje izneo je i Luiđi Datome.

- Željko je posebna osoba. Uvek je iskren sa igračima. Podseća me na Majkla Džordan: jer ono što od njega prihvatiš nikome drugome ne bi tolerisao.

Sve ovo govori u prilog tome da je Željko Obradović jedan od najvećih trenera ikada, a da li će doći do novog čuda sa Partizanom ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading