KATASTROFA ZA LUKU DONČIĆA: Maveriksi jednim potezom UPROPASTILI sezonu!

Autor:

Sport

01.03.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da ovo nikako ne funkcioniše.

KATASTROFA ZA LUKU DONČIĆA: Maveriksi jednim potezom UPROPASTILI sezonu!

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Kajri Irving

Hrabar potez su napravili Dalas Maveriksi, kada su se u finišu prelaznog roka u NBA ligi odlučili da dovedu Kajrija Irvinga, a da u Bruklin Netse pošalju Spensera Dinvdija i Doriana Fini-Smita, uz nekoliko pikova.

Jasno je bilo da idu na sve ili ništa, dali su krilo koje odlično igra odbranu, a zna uvek i da doda desetak poena, uz par skokova po meču, kao i odličnog beka u Dinvidiju, koji je često sa svojih dvadesetak poena po meču bio najveća podrška Luki Dončiću, a sve to za superstara u vidu Kajri Irvinga.

Ipak, čini se da se rizik nije isplatio. Od kada se Dončić oporavio od povrede, on i Irving imaju samo jednu pobedu, uz čak pet poraza, na poslednjih šest duela.

Zajednički debi su imali u porazu od Sakramento Kingsa, zatim su usledili i tesni porazi od Minesote i Denvera, da bi prvu pobedu upisali protiv nejakih San Antonio Sparsa. Kada se činilo da stvari idu na bolje, usledila su dva nova neuspeha. Mevsi su izgubili od Lejkersa, iako su imali neverovatnih +27 u drugoj četvrtini, a zatim je usledio i poraz od Indijana Pejsersa, takođe u neizvesnoj završnici.

Da stvar bude čudnija, šuteve za produžetak protiv Los Anđelesa, odnosno za pobedu protiv Indijane, "uzeo" je Kajri Irving, koji je na taj način očigledno poremetio hijerarhiju u Dalasu, koja nalaže da Dončić uvek šutira u poslednjim sekundama.

Čini se da ova saradnja za sada ne funkcioniše, a Dalas bi, ako nastavi ovako, vrlo lako mogao da ostane i bez mesta u plej-ofu NBA lige, pošto su trenutno na 7. mestu, sa skorom od 32 pobede i 31 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading