PARTIZAN ZVAO ŠVEDA! Rus SILNO ŽELI da dođe u Beograd!

Autor:

Sport

20.02.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privlači ga sjajna atmosfera u režiji grobara.

PARTIZAN ZVAO ŠVEDA! Rus SILNO ŽELI da dođe u Beograd!

Foto: Starsport

Ruski košarkaš Aleksej Šved

Proslavljeni ruski košarkaš Aleksej Šved otkrio je u intervjuu za "Mozzartsport" da je svojevremeno imao ponudu Partizana. Asa Moskovljana je silno želeo tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali CSKA nije želeo da ga se odrekne, uprkos velikoj želji sjajnog strelca da zaigra u Beogradu.

- Često sam ovo izjavljivao tokom godina i dan-danas isto mislim, evroligaške atmosfere u Beogradu su nešto posebno. Igrao sam protiv Partizana dosta puta i dan-danas pamtim taj doživljaj sa tribina. Baš sam voleo da igram u Beogradu, svi viču, svi navijaju. Potrebno je to doživeti kao košarkaš - rekao je Šved, a potom je dodao:

Sećam se da sam imao 18 ili možda 19 godina, čuo sam da me je trener Vujošević želeo u svom timu. Partizan je čak krenuo u proces da me dovede, ali nije se dogodilo. Tada sam bio deo CSKA, oni nisu želeli da me puste i to je bilo to. Nije se dogodilo, nešto slično kao i sa Andrejem Kirilenkom, znam da je i on bio vrlo blizu Partizana, mislim da je bio još bliži nego ja, imao je i ugovor, ali je otišao u NBA. Dešavaju se takve stvari tokom karijere - zaključio je ruski igrač.

Republika

Foto: Starsport

Dule zvao Šveda, CSKA rekao "ne"

Podsećanja radi, Šved ima 34 godine, nastupao je i u NBA (Minesota, Njujork, Filadelfija, Hjuston), a dobar deo karijere proveo je u redovima Himkija, pre nego što se 2021. vratio u prestonicu Rusije. Grobarima ostaje žal zbog činjenice da nije ispunio svoj "beogradski san"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading