GROBARI NOSILI CRNO-BELE DO NOVE POBEDE: Partizan oscilirao, ali rutinski savladao Igokeu u Laktašima!

Autor:

Sport

25.12.2022

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli osvojili Laktaše.

GROBARI NOSILI CRNO-BELE DO NOVE POBEDE: Partizan oscilirao, ali rutinski savladao Igokeu u Laktašima!

Foto: KK Igokea/N Vuruna

Matijas Lesor

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u Laktašima sa 96:85 u okviru 12. kola ABA lige.

Crno-beli sada imaju skor od 9-2, dok je tim iz Republike Srpske na skoru 5-6.

Parni valjak je zasluženo stigao do pobede, iako je igrao sa dosta oscilacija. Vredi istaći da je srpski velikan u Laktašima imao spektakularnu podršku navijača, pa iako je bio gost, može se reći da je imao domaćinsku atmosferu.

Alen Smailagić je bio sjajan na početku meča, te je veoma brzo sakupio pet poena, a Partizan je potom trojkom Nanelija poveo sa 11:5.

Dante Egzum se razigrao i postigao pet poena u nitu, pa je gost iz Beograda imao vođstvo od 18:11. Ipak, ubrzo se Igokea približila crno-belima, preko Tanaskovića i Kroforda.

Partizan je igrao sjajno i raznovrsno u napadi, svi su bili razigrani, pa su crno-beli do kraja prvog perioda uspeli da se odlepe na 32:22.

Druga četvrtina počela je slabom igrom oba tima. Lesor je poenima doneo najveću prednost Partizanu od +1. Domaćim potom pravi seriju od 5:0, pa je Željko Obradović morao da reaguje tajm-autom.

U igru je ušao i Avramović, a Parni valjak se ponovo odlepio od Igokee, ovog puta na maksimalnih +13. Panter je u ovim trenucima bio izuzetno raspoložen, činilo se da će Partizan sa +13 na veliki odmor, ali je Voler u poslednjim trenucima drugog perioda pogodio trojku, pa je posle prvih 20 minuta beogradski tim vodio sa 57:47.

Džejms Naneli igrao je veoma dobro na startu treće četvrtine, a Partizan se raspucao i stigao do najveće prednost, bilo je 66:51 za izabranike Željka Obradovića.

Ipak, usledio je veoma loš period igre Partizana, što je Igokeaa znalački iskoristila. Promenio je domaćin igru u odbrani, na koju su se crno-beli teško privikli, a u napadu su se razigrali Rej i Tanasković. Očas posla je Igokea istopila prednost Partizana i stigla na 71:68.

Uspeo je Partizan zahvaljujući Lesoru da odbije novi nalet rivala, pa su crno-beli posle 30 minuta vodili sa 76:68.

Crno-beli su održavali prednost u poslednjem periodu, ali je Igokeaa sve vreme držala rezultatski priključak. Trojkom Zeka Ledeja na šest mintua pre kraja za 86:76 činilo se da će crno-beli uvesti meč u mirnu završnicu, ali dogodilo se sigurno. Igokea je na nešto više od tri minuta pre kraja ponovo bila na minus šest, Željko Obradović je bio primoran da zatraži minut odmora. Igokea je stigla do 83:86, Lesor je uspeo da pogodi za 88:83, a sjajni Kraford nije uspeo da pogodi za tri poena, usledila je kazna u vidu trojke koju je postigao Naneli, a u tom momentu bilo je jasno da će slaviti Partizan.

Najefikasniji u taboru srpskog velikana bio je upravo Džejms Naneli sa 18 poena, koliko je imao i Kevin Panter. Matijas Lesor je imao 14, Uroš Trifunović 12, a Zek Ledej deset koševa.

U ekipi Igokee najbolji je bio Brajant Kroford sa 26 poena, dok je Stefan Đorđević ubacio četiri manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading