Velike promene pred sam početak Mundijala!

Autor:

Sport

15.10.2022

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori SP-a su napravili novu promenu, samo 35 dana pred početak najveće fudbalske smotre na svetu.

Velike promene pred sam početak Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Boginja

Šef organizacije Svetskog prvenstva u fudbalu Naser Al Kater najavio je velike promene u Kataru pred sam početak takmičenja. Glavne promene će se odnositi na konzumaciju alkohola.

Katar je tradicionalna zemlja, gde su ljudi pod uticajem alkohola završavali u zatvoru. Ipak, za prvenstvo će se pravila za turiste promeniti. Naime, oni će imati na raspolaganju "zone treženjenja", gde će moći da budu u alkoholisanom stanju dok se ne otrezne i budu u mogućnosti da se vrate u svoje smeštaje.

To će zapravo biti spojeni šatori, a tu će se smeštati osobe pod uticajem alkohola da ne bi naudili drugima, prenosi "Skaj Njuz".

- Sve što tražimo je da naši gosti poštuju kulturu. na kraju krajeva, dok god ne naude ljudima oko sebe, dok ne uništavaju javno dobro i dok se god ponašaju nenasilno, svi su dobrodošli u našu zemlju i nemaju se za šta brinuti - izjavio je Al Kater.

Republika

Foto: Twitter/PrintScreen/CBSSportsGolazo

Stadion na kom će se odigrati veliko finale

Velike promene biće uvedene i u odnosu prema homoseksualnim osobama.

Iako je Katar vrlo konzervativna zemlja što se tiče prava seksualnih manjina, Al Kater je rekao da će dozvoliti homoseksualnim parovima da se drže za ruke u javnosti te ih neće zbog toga kažnjavati.

Mundijal u Kataru počinje 20. novembra, a prvenstvo će otvoriti selekcije domaćina i Ekvadora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading