DULE SAVIĆ VERUJE U MAGIJU NIŠLIJE: RADONJIĆ ĆE ZAPALITI MARSELJ!

Autor:

Sport

18.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marakana se i dalje trese - Olimpik iz Marselja ponudio je tačno 10 miliona evra za Nemanju Radonjića (22), najboljeg fudbalera Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Radonjić

Brzonogi Nišlija čija je magija u nogama dovela crveno-bele u predvorje Lige šampiona veoma je blizu selidbe na Velodrom. Realizacija transfera biće obavljena nakon revanša plej-ofa za ulazak u elitu protiv Salcburga 29. avgusta, a legendarni Dule Savić ne sumnja da će Radonja driblinzima, asistencijama i golovima ekspresno zapaliti Francusku.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Dule Savić

SAIGRAČI KLJUČNI

Savić (63) igrao je šest sezona u Francuskoj, gde nastupao za Lil i Kan, i odlično je upućen u tamošnji fudbal.

- Liga 1 je izuzetno zahtevna jer tamo dominiraju igrači sa izuzetnim fizičkim predispozicijama, poreklom iz Afrike. Oni su ekstremno brzi i daleko su jači od fudbalera iz Superlige Srbije. Imaće Radonja daleko veći izazov u tamošnjoj ligi, ali sam ubeđen da su mu saigrači najvažniji. Ako tamo bude imao nekog igrača nalik Pižonu i Piksiju, biće Nemanja najbolji igrač u Francuskoj jer je izuzetno hitar sa loptom i nadaren krilni napadač - kaže za Srpski telegraf Savić.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Filipović

AMBICIOZNI FRANCUZI

Zoran Filipović (65), još jedan velikan Crvene zvezde koji je donosio radost "Delijama", ubeđen je da će se Radonjić dobro snaći na Velodromu.

- Nemanja je mlad igrač koji puno obećava i ima i te kako prostora za napredak. Igra u dubinu i jako je brz, predstavlja prototip modernog napadača. Najvažnije je da dobije slobodu u igri i veliku minutažu kako bi pokazao koliko vredi. Marselj je veliki i ambiciozan klub i budite uvereni da oni ne bacaju pare ni na koga. Ako nude 10 miliona za Radonjića, onda zaista mnogo očekuju od njega - zaključuje Filipović.

Hrvati: Radonjić kao Dejo i Robi!

Mediji u susednoj Hrvatskoj oduševljeni su igrama Nemanje Radonjića ove sezone, a posebno ističu njegov gol u Trnavi koji je Zvezdi obezbedio još jednu evropsku jesen. Hrvatski portal Indeks izrekao je niz pohvala na račun Nišlije. Krilnog napadača Beograđana Hrvati su čak uporedili sa legendama kluba Dejanom Savićevićem i Robertom Prosinečkim, uz napomenu da bi Nemanjin transfer mogao da bude skuplji od njihovih. Baveći se analizom Radonjićevih igara otkako je u Zvezdi, novinari iz susedstva su ga okarakterisali kao čoveka koji je vodio crveno-bele do titule, kao i sada do Lige šampiona.

Antrfile

Humane "Delije"

Nemanja Radonjić, junak Zvezdine pobede Spartakom (2:1), posle meča u Trnavi poklonio je dres "Delijama" iz Niša. Navijači srpskog prvaka iz njegovog rodnog grada odlučili su da taj dres stave na javnu aukciju, koja će trajati do 23. avgusta. Sav prihod namenjen je za lečenje njihovog sugrađanina Aleksandra Nikolića (26), koji je oboleo od leukemije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading